Truineer Nieuws melden?

Vandaag ‘Lichtjes in het Park’

Op zaterdag 17 december, vandaag dus, wordt het stadspark van Sint-Truiden weer omgetoverd tot de warmste plek van Haspengouw. Tijdens de vierde editie van ‘Lichtjes in het Park’  zorgen honderden kaarsen, mysterieuze figuren en fantastische vuurshows voor een feeërieke setting. En er is meer! Ook dit jaar wordt warme kinderkledij ingezameld en daar helpt STVV graag aan mee.

Feeërieke sfeer

“ ‘Lichtjes in het Park’ groeide de voorbije jaren uit tot één van de drukstbezochte evenementen in Sint-Truiden en het belooft ook dit jaar weer een topeditie te worden. Onder andere 80 drijvende waterlotussen, indrukwekkende vuurinstallaties en een prachtig gedecoreerde kiosk, zorgen voor een feeërieke sfeer in het stadspark. Op basis van de eerste reacties op onze promocampagne, zullen we ook dit jaar weer duizenden mensen van Sint-Truiden en ver daarbuiten mogen ontvangen”, zegt Nina Kvikvinia schepen van Jeugd en Toerisme.

 

Geelblauwe gloed

“Het wordt dit jaar bovendien een bijzonder editie van ‘Lichtjes in het Park’ want STVV en lokaal bestuur Sint-Truiden slaan de handen in elkaar om een geelblauwe blikvanger toe te voegen aan het evenement”, vertelt Stijn Vanoirbeek schepen van Sport.

 

“STVV wil naast een voetbalclub ook een maatschappelijke motor zijn. Daarom roepen we onze supporters op om tweedehands merchandising te deponeren bij de ingang van ‘Lichtjes in het Park’. De ingezamelde sjaals, mutsen en andere merchandisingitems worden aan het goede doel geschonken. Daarnaast willen we onze voetbaltrots tonen en warm houden door sfeervolle geelblauwe verlichting te voorzien op het parcours”, weet Bert Stas, brand manager STVV.

 

Hoopvolle boodschap

“’Lichtjes in het Park’ is een superleuke gezinsactiviteit die een boodschap van hoop, warmte, gezelligheid en solidariteit in zich draagt. En laat net dát hetgeen zijn waarrond de eindejaarsperiode draait. Vorig jaar zamelden we in totaal ruim 1.000 warme jassen en andere wollige kledingstukken in voor het goede doel en we hopen dat record dit jaar weer te verbreken”, besluit waarnemend burgemeester Vautmans.

𝐋𝐢𝐜𝐡𝐭𝐣𝐞𝐬 𝐢𝐧 𝐡𝐞𝐭 𝐩𝐚𝐫𝐤 𝐩𝐫𝐚𝐤𝐭𝐢𝐬𝐜𝐡𝐞 𝐢𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭𝐢𝐞
🔥 Zaterdag 17/12 doorlopend van 18u-21u.
🔥 Het evenement is GRATIS.
🔥 Breng warme kinderkleding mee om te doneren (niet verplicht).
🔥 Volg de aangegeven looprichting. Afgesloten zones zijn niet toegankelijk.
🔥 Honden aan de leiband.
🔥 Voor uw veiligheid is het strikt verboden om tussen de kaarsen te lopen.
🔥 Bij grote drukte kan de toegang tot (een deel van) het stadspark afgesloten worden.
🔥 Fietsers zijn niet toegelaten.