Truineer Nieuws melden?

Unieke avond met Toni Coppers

Toni Coppers trakteerde zijn lezers op een unieke avond in CC de Bogaard. Gastpresentator Rick de Leeuw zorgde voor een onvergetelijk gesprek met de Truiense ereburger waarin hij de hoogtepunten uit diens carrière aanhaalde.

Toni Coppers viel in 2022 meermaals in de prijzen. Zo won hij de Lifetime Achievement Award van de Knack Hercule Poirot-Prijs en ook de MAX Gouden Vleermuis 2022 mag bijgevoegd worden op het palmares van de Vlaamse misdaadauteur. Op maandag 19 december trakteerde Toni Coppers zijn lezers op een unieke avond in CC de Bogaard. Gastpresentator Rick de Leeuw zorgde voor een onvergetelijk gesprek met de Truiense ereburger waarin hij de hoogtepunten uit diens carrière aanhaalde.

“Toni Coppers is een echte ambassadeur van Sint-Truiden. In 2018 kreeg hij het ereburgerschap wegens zijn grote verdienste als misdaadauteur en het jaar voordien werd de stadsbibliotheek naar hem vernoemd,” vertelt schepen van Cultuur Stijn Vanoirbeek. “Het oeuvre van Toni Coppers wordt terecht gelauwerd door Knack. Enkel Jef Geeraerts, Pieter Aspe en Aster Berkhof gingen hem voor. En dat plaatst Toni Coppers meteen tussen de grootste misdaadauteurs die Vlaanderen ooit gekend heeft.”

“Toni Coppers wilde dit prachtig hoogtepunt in zijn carrière delen met de Truiense lezers en nodigde Rick De Leeuw uit om er samen met hem een onvergetelijk moment van te maken. Emily Vannes zorgde voor de muzikale noot. Het was een fantastische avond”, gaat schepen van Cultuur Stijn Vanoirbeek verder.

Eerder op de dag ontving het stadsbestuur Toni Coppers voor een huldiging op het stadhuis.

“Dit initiatief toont aan dat Sint-Truiden nog steeds nauw aan het hart ligt van Toni Coppers. Dat gevoel is geheel wederzijds! We ontvingen hem eerder op de dag in het stadhuis voor een huldiging. Een memorabel moment voor ons allemaal”, besluit schepen van Cultuur Stijn Vanoirbeek.