Truineer Nieuws melden?

Spelotheek opnieuw open

De spelotheek ‘De Speeldoos’ is terug van weggeweest!

De spelotheek is terug van weggeweest! Vanaf vandaag kunnen kinderen weer een keuze maken uit een breed assortiment leuk en educatief speelgoed in spelotheek ‘De Speeldoos’. Het gekozen speelgoed kunnen ze helemaal gratis mee naar huis nemen voor drie weken. Klaar met spelen? Dan breng je het speelgoed weer terug naar de spelotheek en kan je iets anders kiezen.

Na de coronapandemie en de verhuis van de Rummenweg naar de GAZO-site zet spelotheek ‘De Speeldoos’ haar deuren weer wagenwijd open. Net zoals je in de bib boeken kan ontlenen, kan je in de spelotheek spelmateriaal ontlenen. Alle gezinnen met kinderen tussen 0 en 12 jaar die in Sint-Truiden wonen en/of naar school gaan kunnen er terecht, evenals onthaalouders, crèches en partnerorganisaties van het Huis van het Kind. Lid worden van de spelotheek en speelgoed uitlenen is vanaf nu bovendien helemaal gratis.

Spelenderwijs leren

“Spelen is een basisrecht voor elk kind en jongere. Spelenderwijs leren kinderen namelijk enorm veel zowel op motorisch, cognitief, sociaal als emotioneel vlak. Vandaar dat we het lidmaatschap van de spelotheek en het ontlenen van spelmateriaal vanaf nu volledig gratis maken. Op die manier is het speelgoed toegankelijk voor iedereen en kunnen alle Truiense kinderen zich naar hartenlust amuseren en bijleren”, zegt schepen van Jeugd Nina Kvikvinia.

Duurzaam initiatief

“De spelotheek is ook een duurzaam initiatief want zelf speelgoed aankopen hoeft niet. Je kan het speelgoed wisselen zoveel je wil, afhankelijk van de interesses van je kind op dat moment. Zo heb je elke keer iets nieuws en uitdagend in huis en het aanbod is erg gevarieerd: gezelschapsspelen, constructiespeelgoed, puzzels, poppen, open ended speelgoed etc. Er is voor ieder wat wils, uren speelplezier gegarandeerd!”, besluit schepen van Jeugd Nina Kvikvinia.

Praktisch

Om speelgoed te ontlenen, moet je je enkel registreren bij de spelotheek. Lidmaatschap en ontlenen is volledig gratis. Ieder kind uit een gezin kan twee stuks speelgoed ontlenen voor een periode van drie weken. Kinderen jonger dan 12 jaar moeten bij een bezoek aan de spelotheek wel begeleid worden door een volwassene.

 

Openingsuren spelotheek De Speeldoos (Gazometerstraat 7, benedenverdieping)

Ma: 9u-11u30 en 15u-17u

Di: 9u-11u30

Wo: 9u-11u30 en 13u-18u30

Do: 9u-11u30 en 13u-15u30

Vrij: 9u-11u30