Truineer Nieuws melden?

Sint-Ritaschool haalt WK binnen

Sint-Ritaschool verzamelde zich rond een groot scherm voor België-Kroatië. En dat dankzij het winnen van een wedstrijd georganiseerd door de Voetbalbond.

Belgë geraakte dan wel niet voorbij Kroatië. In de Sint-Ritaschool hebben ze de kans genomen om naar aanleiding van dat duel de grenzen te verleggen.

Gert Putzeys: “Ik ben turnleerkracht in de basisschool Sint-Rita. Wij hebben de voorbije 3 weken gewerkt rond het WK voetbal met verschillende activiteiten. De Vlaamse voetbalbond had ook een wedstrijd georganiseerd om het WK naar de scholen te brengen. Ik heb daar een heel dossier van gemaakt met nodige foto’s en filmpjes. En ons dossier viel in de smaak want hebben de hoofdprijs gewonnen. Dat was ee, groot scherm voor de 3de match tegen Kroatië. Zo gezegd, zo gedaan. Karrewiet komt zelfs  filmen.”

“En we hebben er een echt voetbalfeest van gemaakt. Veel volk, veel sfeer, alleen de kers op de taart (kwalificatie) ontbrak. Desondanks was en blijft het voor onze school en onze leerlingen een geslaagde avond.”