Truineer Nieuws melden?

Pop-up Lumberjack voor goede doelen

Tot en met zondag kan je in de Stapelstraat 11 terecht bij de  Pop-up Lumberjack , een kersthop van de UCLL Limburg en Hasp-O Zuid  In samenwerking met lokale handelaars en voor verschillende goede doelen.

Lumberjack is een pop-upproject opgericht door vijf ondernemende studenten van de bacheloropleiding KMO & Ondernemen UCLL campus, een bijzondere samenwerking ook met BUSO leerlingen van Hasp-O zuiduid. Een pop-up is het, in het thema van de houthakker waar duurzaamheid centraal staat. Naast houtcreaties worden ook streek gerelateerde voeding en drank aangeboden. 

De pop-up opent vanaf 14 december een unieke kerstshop in het prachtige hoekpand op Stapelstraat 11. Lumberjack werkt samen met de school Hasp-O Zuid voor de uitwerking van de kerstshop en het voorzien van zelfgemaakte houtproducten. De school is een buitengewone school die jongeren, die een extra duwtje nodig hebben, individueel begeleidt. Samen gaan zij deze kerstshop tot een mooie belevenis maken.  Het pand geeft niet enkel de pop-up Lumberjack onderdak, maar ook de pop-up L’artiste Inconnu. Deze pop-up staat in teken van ‘lokale en onbekende kunstenaars een platform te geven’. Op de 1ste verdieping is er een gezellige koffiehoek, waar iedereen zich kan verwarmen met een ambachtelijke koffie van Koffiebranderij Gimo en een vers gebakken stukje cake van Hasp-O-Zuid.

Conceptstore CO.llab 73 decoreert de ramen met allerlei schilderingen in teken van kerst. De Boogaerderie kleedt het pand aan met hun kerstbloemen. Ook zomercafé Leopold steunt dit project op een feestelijke wijze met cava.

De kerstshop staat volledig in teken van de goede doelen Natuurhulpcentrum Opglabbeek en Menno’s Droom. Naast deze goede doelen steunen we ook het lokale goede doel van Team Hope. Team Hope is een organisatie die zorgt voor de kwetsbaren in onze maatschappij. Lumberjack houdt hier een inzamelactie van sjaals, mutsen, handschoenen….  Heb jij nog wat warmte wa(n)t je kan missen?

Bezoek volgende week het uniek pop-up concept en steun één van onze goede doelen. De pop-up is woensdag 14  -tot en met zondag 18 December van 10:00 tot 18:00 uur geopend.