Truineer Nieuws melden?

Opvallend bezoek tijdens persconferentie op Stayen

Je kan momenteel op match worn voetbaltruitjes bieden ten voordele van Younited Belgium, ook bij STVV. Vandaar de aanwezigheid van STVV Younited speelsters Corry Matterne en Hanne Dries op de pre-match persconferentie op Stayen.

Eindejaar is een periode van solidariteit. Ook in het voetbal.  Daarom veilt STVV morgen alle truitjes die gedragen worden tijdens de kerstwedstrijd tegen Zulte Waregem. De opbrengst gaat integraal naar Younited Belgium, een vereniging dat mensen door  voetbal samenbrengt die door een moeilijke periode in het leven gaan. 

Naar aanleiding van Kerstmis zetten ook de voetbalploegen uit de Pro League jaarlijks hun beste  beentje voor het goede doel. Zo draagt deze speeldag de naam ‘Younited Pro League’, naar de  gelijknamige vereniging die kwetsbare personen via het voetbal perspectief biedt. 

Ook STVV ondersteunt dit initiatief voluit. “Tijdens de lockdown is STVV met een Younited-team  begonnen”, vertelt community-manager Sandra Bries. “Want we geloven dat voetbal mensen  samenbrengt. Onze sport is een echte hefboom om mensen die het moeilijk hebben op te nemen in  de maatschappij. Logisch dat we ook voluit onze schouders onder deze actie zetten. Zo spelen de Kanaries morgen niet alleen met een Younited-logo op het shirt. Na afloop van de wedstrijd tegen  Zulte-Waregem worden de gedragen shirts ook door de spelers gehandtekend en vervolgens  geveild. Deze veiling loopt tot donderdag 29 december (21u) via  

www.matchwornshirt.com/proleague. En de opbrengst hiervan gaat volledig naar Younited.” 

Voetbal zorgt voor veerkracht 

Om deze warme kerstactie in de schijnwerpers te zetten, doken vanmiddag twee opvallende  sprekers op tijdens het traditionele persmoment. Corry Matterne en Hanne Dries – beiden  speelster van het Younited-team van STVV – vatten post naast coach Bernd Hollerbach.  

“Waarom we deel uitmaken van STVV Younited? Omdat we uit ons isolement willen geraken en  nieuwe vriendschappen willen sluiten”, getuigen de dames openhartig. “Door respectievelijk  gezondheidsproblemen en psychische moeilijkheden zaten we een tijdje geleden wat in de put.  Maar dankzij het voetbal zijn we helemaal rechtgeveerd. Dat dit dan ook nog eens bij STVV kan – de ploeg van ons hart – doet ons extra deugd.”  

Niet altijd rozengeur en maneschijn 

Tijdens de persconferentie geraakte Bernd Hollerbach, coach van STVV, danig onder de indruk van  het relaas van de veerkrachtige dames: “ Dit is een fantastisch iniatief. Onze spelers mogen zich  gelukkig prijzen dat ze als prof mogen leven, met alle leuke momenten van dien. Maar het is  belangrijk dat we ook oog hebben voor mensen voor wie het minder vlot loopt. Daarom chapeau  voor de club, chapeau voor Younited en vooral chapeau voor deze dappere vrouwen naast mij.”