Truineer Nieuws melden?

Oproep: help jij geelblauwe warmte te brengen tijdens ‘Lichtjes in het Park’?

Deponeer komende zaterdag jouw tweedehands STVV-merchandising (sjaal, muts, truitje, …) & vergaap je aan onze vlammetjes in het stadspark.

De nietsvermoedende wandelaar vindt tijdens ‘Lichtjes in het Park’ binnenkort een sportieve verrassing op z’n pad. STVV en Stad Sint-Truiden slaan namelijk de handen in elkaar om een geelblauwe blikvanger toe te voegen aan het eindejaarsevenement. Enerzijds creëert STVV een geelblauw verlichte zone, anderzijds roepen de Kanaries hun achterban op om tweedehands merchandising in te zamelen. Zo kunnen ook minder kansrijke Truienaren zich binnenkort tooien in de clubkleuren.   

Dit jaar vindt ‘Lichtjes in het Park’ plaats op 17 december, tussen 18u en 21u. “‘Lichtjes in het Park’ groeide de voorbije jaren uit tot één van de drukstbezochte evenementen in Sint-Truiden en het belooft ook dit jaar weer een topeditie te worden. Onder andere 80 drijvende waterlotussen, indrukwekkende vuurinstallaties en een prachtig gedecoreerde kiosk zorgen voor een feeërieke sfeer in het stadspark. Op basis van de eerste reacties op onze promocampagne zullen we ook dit jaar weer duizenden mensen van Sint-Truiden en ver daarbuiten mogen ontvangen”, zegt schepen van Jeugd Nina Kvikvinia.

Geel-blauwe gloed

Zoals gewoonlijk wordt het park omgetoverd tot een sprookjesachtige omgeving, die baadt in het licht. “Het wordt dit jaar een bijzondere editie”, vertelt schepen van Sport Stijn Vanoirbeek. “Want STVV en Stad Sint-Truiden slaan de handen in elkaar om een geelblauwe blikvanger toe te voegen aan het evenement”.

Wat die blikvanger wordt? “Wel, ter hoogte van de speeltuin verrassen we alle bezoekers met een STVV-zone. Met sfeerlicht zorgen we hier voor een geel-blauwe gloed binnen de lichtjeszee”, weet Bert Stas (brand manager STVV). “Zo houden we de band met onze supporters warm tijdens de WK-break. Want de eerstvolgende thuiswedstrijd spelen we pas op 27 december, tegen Zulte-Waregem. We zijn onze supporters en partners Diestpack en Magirus dankbaar dat ze ons helpen om het geelblauwe licht te helpen uitdragen.”

Merchandising voor elke Truienaar

‘Lichtjes in het Park’ is meer dan een sfeervolle wandeling. Aan dit eindejaarsevent is ook een inzameling van kleding gekoppeld. “’Lichtjes in het Park’ is een leuke gezinsactiviteit die een boodschap van hoop, warmte, gezelligheid en solidariteit in zich draagt. En laat net dát hetgeen zijn waarrond de eindejaarsperiode draait. We hopen dit jaar meer dan 1.000 kledingsstukken in te zamelen voor het goede doel”, weet waarnemend burgemeester Hilde Vautmans.

STVV wil – naast een voetbalclub – ook een maatschappelijke motor zijn. Daarom dragen de Kanaries ook hun steentje bij aan deze inzameling. “We roepen onze supporters op om tweedehands merchandising te deponeren bij de ingang van Lichtjes in het Park. Als club geven we alvast het goede voorbeeld. Zo schenken we onze shirts van 2018 – 2019 en 2019 – 2020 weg”, legt merchandisingverantwoordelijke Jarno Stippelmans uit.

“Supporters krijgen in ruil een kortingsbon van 10% voor onze fanshop. Maar nog belangrijker: de ingezamelde sjaals, mutsen en andere merchandisingitems gaan naar het Sociaal Huis. Op die manier kunnen ook minderbedeelde Truienaren hun clubliefde tonen”, besluit community manager Sandra Bries.