Truineer Nieuws melden?

Herdenkingsmoment voor onze overleden kinderen

Vilomah vzw organiseert op Wereldlichtjesdag in het Speelhof een herdenkingsmoment voor overleden kinderen en dit in samenwerking met het Sint-Trudo Ziekenhuis en de stad. Iedereen die een kind wil herdenken is welkom vanaf 18u30. Alle bezoekers krijgen een kaarsje en je kan er iets drinken.

Vilomah vzw ondersteunt gezinnen die een kind verloren hebben of gaan verliezen (palliatief). We maken hierin geen onderscheid tussen jonge kinderen, tieners of jong volwassenen, want de impact voor het gezin hangt niet af van de leeftijd van het kind. Uit eigen ervaring weten we dat het (nakende) verlies van je zoon/dochter gepaard gaat met ontelbare emoties zoals ongeloof, verdriet, woede, schuldgevoel en eenzaamheid. Deze zijn erg moeilijk uit te leggen aan iemand die dit niet zelf heeft meegemaakt.

Gelukkig zijn er in onze maatschappij niet zo veel ouders die dit moeten meemaken. Maar dat betekent ook dat de kans dat je iemand kent die je begrijpt zeer klein is. Vilomah verenigt lotgenoten en tracht hun negatieve ervaringen om te zetten in een positief gevolg voor anderen die met een gelijkaardige situatie geconfronteerd worden. Naast dit lotgenotencontact zet onze organisatie oa. ook in op volgende activiteiten ten voordelen van deze gezinnen:

  • Belangenverdediging
  • Ervaringsdeskundige ondersteuning, zowel emotioneel als praktisch, op het niveau dat jij wenst of nodig hebt
  • Aanbod van rouwtherapie vanuit een nationaal netwerk van ervaren rouw- en verliestherapeuten
  • Administratieve en/of financiële bijstand
  • Informatieverstrekking rond palliatieve zorg en uitvaartmogelijkheden

Meer info via:

Home