Truineer Nieuws melden?

Grootschalige training

Gisteren namen leden van onze lokale politie deel aan een grootschalige training (Field Training Exercise – FTX) in het kader van openbare orde.

De agenten die deelnamen, zijn lid van het team HYCAP. Dat is een solidariteitsmechanisme waarbij politiezones elkaar steun geven. Bij betogingen of grote evenementen heeft een lokale politiezone vaak meer personeel nodig dan dat zij kunnen leveren en om dit op te vangen is er deze regeling.
“Vanuit politie Sint-Truiden leveren we bijvoorbeeld personeelsleden bij festivals, betogingen of wanneer er rellen verwacht worden”, luidt het.”Zo waren er gisteren agenten van hier in Brussel actief in het kader van mogelijke rellen. Wanneer STVV thuis speelt, krijgen zij dan hulp uit andere politiezones.”
“In elke politiezone is er zo een team in functie van de grootte van het korps. De leden doen dit naast hun reguliere taak binnen het korps (vb. interventie, wijkwerking) en ze krijgen hier speciale opleidingen voor. De inzet van de HYCAP wordt geco√∂rdineerd door de Federale Politie.”