Truineer Nieuws melden?

Fruitsnacks neemt Fruit on Wheels en de fruitleveringen van Fruithandel Callens over.

Fruitsnacks uit Nieuwerkerken, gekend als dé leverancier van fruit op het werk in de Benelux en Duitsland neemt Fruit on Wheels over. Door het klantenportfolio van Fruit on Wheels zal Fruitsnacks in een klap heel 180 extra scholen van fruit voorzien. Daarnaast nemen ze de fruitleveringen van Fruithandel Callens uit Kortrijk over.

Een nieuwe opportuniteit voor Fruitsnacks

Fruitsnacks blijft zoeken naar nieuwe kansen in de markt en bouwt zo verder aan hun bedrijfsverhaal. Van pionier als leverancier voor fruit op het werk, naar dé referentie op de markt.  Begin dit jaar namen ze al twee firma’s over, VitaminenExpress en 5 Healthy Days. Nu komt daar Fruit on Wheels en Fruithandel Callens bij. Fruit on Wheels was vooral actief in de regio Vlaams-Brabant en Brussel en leverde hoofdzakelijk fruit aan scholen.  Met veel vertrouwen gaat Isabelle en haar team van Fruithandel Callens een partnership met Fruitsnacks aan. Vanaf 9 januari neemt Fruitsnacks de fruitleveringen voor bedrijven over. “Mede door deze overnames kunnen we onze bestaande routes nog verder aanvullen en dus optimaliseren. Onze strategie om de routes zo efficiënt mogelijk in te plannen zorgt ervoor dat we het fruit zo goedkoop mogelijk kunnen houden voor onze klanten. Met een goed gevulde bestelwagen beginnen aan de route is nu nog belangrijker dan ooit met de stijgende energieprijzen en loonkosten.” vertelt zaakvoerder Roel Paesmans.

Fruit op school

De subsidieprogramma’s van Oog voor Lekkers voor Vlaanderen en Fruit School voor Brussel zorgen ervoor dat scholen voordelig fruit kunnen geven aan hun leerlingen. Zowel Fruit on Wheels als Fruitsnacks waren al fruitleverancier voor verschillende scholen. Door de overname zal Fruitsnacks nu wekelijks 45 000 leerlingen voorzien van een gezond tussendoortje. “Dankzij de Oog voor Lekkers en het Fruit School project kunnen leerlingen het belang van gezonde voeding leren kennen. Op jonge leeftijd nieuwe smaken leren kennen en er meer over leren, dat kunnen we alleen maar toejuichen. We zijn dus heel trots dat we nu bij 180 extra scholen mogen leveren.” vertelt zaakvoerder Karel Paesmans.

Lokaal en familiaal

Fruitsnacks is zelf een familiebedrijf. Roel is de tweede generatie die gestart is bij Fruitsnacks. Ze zijn zelf ook fruittelers, waarbij Roel al de vierde generatie is. Dat Fruit on Wheels ook een familiebedrijf is, is voor hen een belangrijke plus. “Het verhaal van Fruit on Wheels en Fruithandel Callens sluit perfect aan bij de waarden van Fruitsnacks. Fruit on Wheels is namelijk ook een familiebedrijf, van Eric Fauconnier en zoon Tim. Fruithandel Callens is lokaal een vaste waarde, waar kwaliteit van groot belang is. Daarnaast konden hun klanten steeds rekenen op een uitstekende klantenservice, die we bij Fruitsnacks ook zeker willen blijven bieden!” zegt Karel Paesmans.

Over Fruitsnacks
Fruitsnacks is al meer dan 15 jaar dé leverancier van fruit op het werk. Dat doen ze bij meer dan 3200 bedrijven in België. Ondertussen zijn ze ook actief in Luxemburg, Nederland én Duitsland. Het familiebedrijf is trots om te kunnen zeggen dat de appels en peren in de fruitmanden van eigen teelt zijn. Daarnaast bieden ze ook Logofruit®, Fruittaps en soepen aan.