Truineer Nieuws melden?

Brewed to be Wild

In magazine ‘den Truineer’ lees je dat Mike en Roniek van de Brouwerij Wilderen van hun dorp het smaakbelevingsdorp van België willen maken.

“Wilderen aardig op weg om hét smaakbelevingsdorp van België te worden”

 

Met ondernemende zaakvoerders, 18 vaste medewerkers, zeven bieren, negen distillaten, hopkaas en, jawel, bijna 1 miljoen bezoekers is de Brouwerij van Wilderen hot, tot ver buiten onze landsgrenzen. “Wilderen moet het smaakbelevingsdorp van België worden”, steken Mike en zijn echtgenote Roniek hun ambitie niet onder stoelen of banken.

Op weg naar de 1 miljoen

“Wij verwelkomen na meer dan 11 jaar binnenkort (inderdaad) onze één miljoenste bezoeker, méér dan 100.000 kregen een rondleiding. Top. Maar daarnaast weten we dat ook dat veel mensen uit de streek ons nog moeten ontdekken. Er is nog werk aan de winkel, beseffen we.” Op de lauweren rusten is niet aan Mike en Roniek besteed. “Wij willen van Wilderen hét smaakbelevingsdorp van België maken. Net als pakweg Westvleteren, Achouffe en Westmalle doet Wilderen al een belletje rinkelen richting onze brouwerij. Met dat verschil dat wij zoveel meer hebben. Wij zijn de échte poort van Haspengouw, wij zijn een deelgemeente van een stad die heel veel te bieden heeft, wij hebben niet alleen bier maar ook jenever, whisky, rum en zelfs hopkaas. Die troeven zullen wij verder blijven uitspelen zodat we nog meer dan vandaag een toeristische trekpleister worden waar de hele streek, middenstand en horeca wel bij vaart. Het is die synergie die we beogen, omdat we graag gelukkige mensen zien.”

 

“De brouwerijnocturnes zijn een totaalbelevenis in een feeëriek kader”

Topbeleving tijdens nocturnes

Ook de brouwerijnocturnes, die nog tot en met februari duren, passen in dat plaatje. Mike en Roniek: “Deze avondrondleidingen staan voor een totaalbelevenis in een feeëriek kader waarbij alle zintuigen op een unieke manier worden geprikkeld. Aan de ene kant ‘beleef’ je de ultramoderne brouwerij en distilleerderij, aan de andere kant onsmuseum waarin momenteel 20.000 liter Wild Weasel Whisky ligt te rijpen. Bovenop wachten tal van verrassingen die je gewoon op je af moet laten komen en die we hier niet gaan onthullen. Wij kunnen wel verklappen dat Lost Frequencies, gezicht van onze Ocus Bio Gin, niet op het appèl ontbreekt.”

Unieke en complete cadeauboxen

Je kan Wilderen bezoeken, je kan ook een stukje Wilderen in huis halen. “Het is iets waar we vol op inzetten omdat we merken dat mensen sedert corona nog meer kiezen voor lokale, eerlijke producten. Net zoals de appel en peer, zijn ook onze bieren en distillaten letterlijk van Haspengouwse bodem. Want alles begint hier met het oppompen van ons eigen water. We presenteren 14 unieke boxen met eindproduct, exclusieve glazen en rondleidingen. Die zijn te koop via onze webshop, of bij de betere drankenhandelaar en supermarkten. Het ideale geschenk”, besluiten Mike en Roniek.