Truineer Nieuws melden?

BMW DAVO adviseert u de juiste keuze

In ons magazine ‘den Truineer’ lezen jullie dat BMW DAVO in deze uitdagende tijden vol inzet op de toekomst.

“Terwijl de automobielsector het moeilijk heeft, roeien wij tegen de stroom in met onze gerichte groei.” BMW DAVO zet vol in op de toekomst in deze uitdagende economische tijden. Zo mocht de Truiense concessie de jongste maanden twee nieuwe collega’s verwelkomen. “Enerzijds is er bijzonder veel vraag naar betrouwbare tweedehandswagens. Anderzijds is er ook een grote groep die niet weet wat kiezen en vooral op zoek is naar vakkundig advies. Door in te spelen op de vraag, maken wij het verschil”, begint sitemanager Jorg Radoux.

Hoe verklaar je de toenemende vraag naar tweedehandswagens?

“Wie vandaag een nieuwe wagen bestelt, moet rekening houden met een wachttijd van minstens acht maanden. Bij sommige merken loopt dat zelfs op tot twee jaar. Niet iedereen kan zo lang wachten en daardoor zien we een grote vraag naar onze onmiddellijk leverbare BMW Premium Selection wagens. Dat zijn jonge tweedehandswagens die streng gecontroleerd worden op 200 punten en bovendien twee jaar onder garantie vallen. Bij DAVO Sint-Truiden hebben we meestal een veertigtal Premium Selection-modellen in stock, waarvan de meeste binnen de twee weken verkocht worden. Om met de juiste zorg aan die grote vraag te beantwoorden, kan u steeds bij Gianni Fogal terecht.”

 

“Het juiste advies is in deze tijden waardevoller dan kortingen”

Worden er ook nog veel nieuwe wagens verkocht?

“Mensen die naar een nieuwe wagen op zoek zijn, weten niet meer goed wat kiezen. Vroeger was het heel eenvoudig. Reed je minder dan 15.000 kilometer per jaar, dan kocht je een benzine en anders werd het een diesel. Vandaag is de situatie veel complexer. De keuze voor een Plug-in Hybride, elektrische of klassieke verbrandingsmotor is afhankelijk van verschillende factoren. Het is niet genoeg om te weten hoeveel kilometers je aflegt. Je moet bijvoorbeeld ook weten waar je die aflegt. Het juiste advies is in deze tijden daarom waardevoller, dan om het even welke korting. Voor die specifieke vakkennis kunnen onze klanten voortaan rekenen op ons ervaren team: Alain Liebens, Philippe Vancraywinkel en Steph Vandersanden.”

Vooral binnen de wagenparken van bedrijven is de elektrificatie merkbaar. Zetten jullie hier extra op in?

“Voor de zakelijke markt hebben we inderdaad een specialist in huis. Johan Boelen gaat op bezoek bij bedrijven met een wagenpark. Samen met die bedrijven maakt hij een analyse van hun wagenpark en gaat hij op zoek naar opportuniteiten op het vlak van fiscaliteit en efficiëntie. Sommige bedrijven kiezen voor Plug-in Hybride wagens, andere slaan die stap liever over en kiezen meteen voor volledig elektrische wagens. Johan helpt hen om de juiste keuze te maken. We organiseerden ook al enkele ontbijtsessies en lunchmeetings om de Fleet Managers correct te informeren en te inspireren. Wie meer wil weten over dit onderwerp kan trouwens altijd mailen naar: johan.boelen@davo.net.bmw.be.

 

Verandert jullie groei iets aan het persoonlijke karakter van DAVO? “We proberen ons te onderscheiden van de concurrentie door onze klanten heel persoonlijk te benaderen en te adviseren. Samen met de klant zoeken we naar de mobiliteitsoplossing die het best aansluit bij zijn of haar noden. We merken dat onze klanten deze aanpak zeker kunnen appreciëren. DAVO Sint-Truiden is een bedrijf dat verder wil groeien, zonder daarbij de aandacht voor het persoonlijke aspect te verliezen”, besluit Jorg Radoux.

 

 

Tip! Autofanaten kunnen hun hartje ophalen en team DAVO Sint-Truiden ontmoeten in de concessie. “Kom gerust langs om de salonvoorwaarden te kennen. Wij zullen 7/7 geopend zijn van 9 januari 2023 tot 4 februari 2023.”