Truineer Nieuws melden?

3de grote Lichtjestocht

Morgen, woensdag 28 december, organiseren de Fietsbieb en de Fietsersbond Sint-Truiden de 3de grote Lichtjestocht.  Iedereen is welkom, jong en oud, om met mee te fietsen door het centrum.

Het einde van het jaar is weer in zicht en daarmee ook de feestdagen.  En dus is het tijd voor onze jaarlijkse lichtjestocht door het centrum van Sint-Truiden!! Dit jaar zijn we al toe aan onze derde editie.

De tocht gaat door op woensdag 28 december. We vertrekken om 16u30 aan het station. We vragen aan alle deelnemers om hun fietsen zo mooi mogelijk te versieren en te verlichten in kerstfeer. Wie weet win jij wel de prijs van de mooist verlichtte fiets?!

We fietsen, net als vorig jaar, over de ‘Fietsring’ die nog steeds niet gerealiseerd is, dus gaan we hem opnieuw op een ludieke wijze openen. Ondertussen werd fase 1 van de Fietsring goedgekeurd op de gemeenteraad. Dit is een eerste stap in de goede richting. Dit wordt zeker opgevolgd door ons… Vervolgens fietsen we verder door het centrum en over de markt, met de traditionele groepsfoto aan de kerstboom en natuurlijk de prijsuitreiking. Als afsluiter trakteren we alle deelnemers op een drankje op de Kerstmarkt.

Dit jaar hebben we ervoor gekozen om vroeger te starten zodat ook kinderen kunnen meerijden en op dat uur is er nog meer leven in het centrum.

 

Vanwege

De Fietsersbond