Truineer Nieuws melden?

Simon, Britt en DAVOST

Geen verrassingen tijdens de kampioenenviering gisteren. Simon Mignolet is Sportman van het Jaar, Britt Herbots Sportvrouw van het Jaar en DAVOST Sportclub 2022.

“Sint-Truiden is de thuisstad van heel wat sportmensen en –clubs. Vanavond ontvingen heel wat atleten die zich wisten te onderscheiden een trofee voor hun sportverdiensten. Tegelijkertijd wilden we ook alle clubbesturen, vrijwilligers en sportbegeleiders bedanken voor hun onmisbare inzet”, aldus voorzitter van de Sportraad Karel Sweldens.

 

Stadsambassadeurs

Als hoogtepunt van de avond werden de namen van de sportlaureaten bekendgemaakt. Britt Herbots is voor het eerst Sportvrouw van het Jaar. De volleybalster speelt bij het Italiaanse Il Bisonte Volley Firenze en werd er uitgeroepen tot meest waardevolle speelster. In de FIVB Nations League werd Herbots topscorer en uitgeroepen tot beste aanvaller.

 

De titel van Sportman van het Jaar ging voor de vier keer naar Simon Mignolet. De doelman werd kampioen van België met Club Brugge en had met meerdere belangrijke reddingen een groot aandeel in de titel. Momenteel zit Simon Mignolet in de selectie van de Rode Duivels op het WK voetbal 2022 in Qatar.

 

“Fantastisch welke sporttalenten we dit jaar in de bloemetjes kunnen zetten,” vertelt schepen van Sport Stijn Vanoirbeek. “Britt en Simon zijn enorm waardevolle stadsambassadeurs en zetten Sint-Truiden op de internationale sportkaart. Deze twee topatleten zijn met hun nationale en internationale uitstraling voorbeelden voor alle toekomstige sporters. Met recht en reden zijn zij onze Truiense sportpersoonlijkheden van 2022”,

 

Speciale trofeeën 2021-2022

Andere trofeeën waren die van Beloftevolle Jongere (Angela Raskin, Karateclub Tomodachi) Sportclub (Davost), Sportploeg (Dames Beloften Handbal Sint-Truiden), Sportverdienste Algemeen (Lucien Degros, Stichter van KTACT), Sportverdienste Club (Ward Nijskens, Davost) en de G-Sporttrofee (Tim Celen).

 

“Al onze sporthelden, lokaal, nationaal of internationaal, zijn een rolmodel voor onze Truiense jeugd. Ze inspireren en stimuleren hen om te sporten en te bewegen”, vertelt schepen van Jeugd Nina Kvikvinia.

 

Ten slotte werd ook het bijzondere Gouden Clubhart voor Sportvrijwilliger van het Jaar opnieuw uitgereikt.

 

“Onze sportclubs zouden niet kunnen overleven zonder de vele vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor hun favoriete vereniging. Dit jaar was het de beurt aan Benny Mariën (Aviat Wandelclub) en Ernest Hayen (KVV Zepperen-Brustem). Dikke merci! We kijken nu al uit naar de sportieve prestaties van 2023. Dat wordt ongetwijfeld weer een topjaar!”, besluit waarnemend burgemeester Hilde Vautmans.