Truineer Nieuws melden?

Sfeervolle winterterrassen verwelkomen horecabezoekers in Sint-Truiden

In Sint-Truiden worden de zomerterrassen omgetoverd tot sfeervolle winterterrassen. Het lokaal bestuur besliste tijdens het schepencollege van woensdag 9 november dat horecauitbaters nog tot en met maart 2023 hun terrassen kunnen plaatsen. “Dit initiatief zal heel wat bezoekers, die gezellig in de zalige winterzon willen genieten van een hapje en een drankje, bekoren.”

© Tony Tachelet

Ondanks de dalende temperaturen zal je in Sint-Truiden nog steeds een terrasje kunnen doen. Een thee, koffie of een warme choco het kan in de hoofdstad van Haspengouw ook in hartje winter op een terras. Het stadsbestuur heeft besloten dat winterterrassen kunnen worden geplaatst tot en met 15 maart 2023.

“Verschillende uitbaters stelden ons de vraag of ze een buitenterras mogen plaatsen. Als stadsbestuur willen we de lokale horeca maximaal ondersteunen en geloven we erin dat genieten van elkaars gezelschap in een sfeervol decor ook tijdens de wintermaanden mogelijk moet zijn. Vandaar dat we hebben beslist om tijdelijke winterterrassen toe te laten. De uitbaters mogen de terrassen voorzien van een sfeervolle winterinrichting die past binnen het beeld van de kersthappening -en verlichting die door vzw Trud’Or in het centrum wordt uitgerold”, zegt waarnemend burgemeester Hilde Vautmans, tevens bevoegd voor Middenstand, Horeca en Handel.

“We merken dat er in het najaar meer warme en zonnige dagen zijn waardoor er ook meer vraag is van onze klanten om buiten te zitten. We zijn dan ook enorm blij dat het stadsbestuur hierin meedenkt en het mogelijk maakt om extra terrasruimte te voorzien. Wat is er nu zaliger dan een koffie drinken in de stralende winterzon”, vertelt Koen Francis voorzitter van Horeca Sint-Truiden.

“Niet alleen in het centrum maar ook elders in Sint-Truiden is er een mooi horeca-aanbod. Ook die horeca-uitbaters krijgen de kans om hun capaciteit te vergroten met een gezellig winterterras. Na een stevige winterwandeling kunnen de wandelaars hier even op adem komen. De horeca-uitbaters, zowel in het centrum als elders, moeten voor deze uitbreiding van hun terras geen financiële lasten dragen. Met dit initiatief kan iedereen ook in de winterperiode blijven genieten van een ontspannend horecabezoek”, besluit waarnemend burgemeester Hilde Vautmans