Truineer Nieuws melden?

Rallybocht Spoorwegstraat verdwijnt en asfaltwerken aangekondigd

De onderhoudswerken aan de Prins Albertlaan, Spoorwegstraat en Leopold II-straat zijn bijna klaar. Op dinsdag 29 november 2022 start aannemer Grizaco de afwerkingsfase met de vernieuwing van de asfalttoplaag. Intussen zal ook de zgn. ‘rallybocht’ ter hoogte van kapper  Mon verdwenen zijn.

De onderhoudswerken aan de Prins Albertlaan, Spoorwegstraat en Leopold II-straat zijn bijna klaar. Op dinsdag 29 november 2022 start aannemer Grizaco de afwerkingsfase met de vernieuwing van de asfalttoplaag. De asfalteringswerken zorgen voor hinder.

Timing van de werken

  • Dinsdag 29 november 2022: frezen bestaande toplaag asfalt hoofdweg Prins Albertlaan, Spoorwegstraat en Leopold II straat
  • Woensdag 30 november 2022: frezen bestaande toplaag asfalt parkeerplaatsen Prins Albertlaan
  • Donderdag 01 december 2022: plaatsen asfalt toplaag parkeerplaatsen Prins Albertlaan + hoofdweg Leopold II straat en Spoorwegstraat
  • Vrijdag 02 december 2022: plaatsen asfalttoplaag hoofdweg Prins Albertlaan

De geplande werken zijn sterk weersafhankelijk. De timing wordt aangepast als de weeromstandigheden ongunstig zijn.

Toegankelijkheid

De aannemer tracht de hinder zoveel mogelijk te beperken. Om een vlot verloop van de werken te garanderen en om schade aan de voertuigen te voorkomen, moeten voertuigen tijdens de frees- en asfalteringswerken op eigen terrein of buiten de werkzone geparkeerd worden.

Tijdens het uitvoeren van de werken moet de werkzone maximaal verkeersvrij gehouden worden. Dit geldt zowel voor voetgangers, fietsers als gemotoriseerd verkeer. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Gorsemweg, René Lambrechtsstraat, Fabrieksstraat en de Tiensesteenweg. Voor de nooddiensten blijven de werkzones steeds toegankelijk.

Opgelet! Voor het plaatsen van het asfalt wordt er een ‘kleeflaag’ aangebracht. Hier rijd je best niet over, want dit kan spatten op de voertuigen veroorzaken. Bij het plaatsen van de toplaag asfalt mag er gedurende een aantal uren niet over de vers aangelegde asfalt gereden worden.

Voor meer informatie kan je steeds terecht bij de dienst Infrastructuur op 011 70 14 61 of via info.infrastructuurwerken@sint-truiden.be