Truineer Nieuws melden?

Negen muziekavonden, drie shopweekends

Negen muziekavonden, drie shopweekends, een kerstelfenboom en een ecologische schaatsbaan. Shop & The City zet met ‘Truiense Nostalgie’ vol in op een magische winterbeleving.

Klimaatneutrale schaatservaring op de Groenmarkt

 

Waarnemend burgemeester, Hilde Vautmans, reageert fier op de komst van de ‘Jumbo schaatsbaan’. “Het is fantastisch dat we een energievriendelijk alternatief kunnen aanbieden met dezelfde nostalgische look. Net als de voorgaande jaren kan je opnieuw echte schaatsen aanbinden. De schaatservaring komt voor 80% overeen met schaatsen op echt ijs. Je hoeft ook niet bang te zijn om te vallen, de piste bevat immers geen olielaag. Het oppervlak vraagt wel net iets meer kracht om snelheid te maken, maar dat zien we als een goeie work-out”, lacht Hilde Vautmans.

“Bovendien is de ‘Jumbo schaatsbaan’ 15m² groter dan die van vorig jaar én volledig CO₂-neutraal. Een primeur voor onze stad en voor Limburg. Genk en Maasmechelen zijn ons voorbeeld intussen gevolgd. Je mag ons op dat vlak dus gerust een trendsetter noemen. Met deze piste sparen we de energiekosten uit van maar liefst 364 huishoudens en 182.000 liter water. Alsook plant de firma waarmee we samenwerken ook nog eens 182 bomen. Na een positieve evaluatie, kunnen we eventueel gebruik maken van de huurkoop om de ecologische schaatsbaan vaker op te bouwen in de stad. Op die manier halen we het maximale rendement uit onze investering.”

Sfeer en gezelligheid bij de Kerstelfenboom

“Naast de ecologische schaatsbaan komt er ook een reusachtige ‘Kerstelfenboom’, in samenwerking met onze lokale partners Woodconcept Group en Cristal Alken”, vullen Shop & The City managers Bram & Eline aan. “Met zijn metershoge DJ booth is de boom een echte eyecatcher. Bezoekers kunnen er in alle gezelligheid even uitblazen met een lekker drankje. Ook hier trekken we onze duurzame lijn verder, door het afval goed te sorteren en herbruikbare bekers aan te bieden voor sommige dranken. In de omringende kerstchalets kan je terecht voor de typische winterkost, die evenmin mag ontbreken. Als absolute climax organiseren we ook nog eens negen feestelijke muziekavonden én een waardige vervanger voor de Après Ski Party. Op maandag 26 december van 17u tot middernacht kan je op de Groenmarkt flink uit de bol gaan tijdens ‘Let’s Celebrate’. Een initiatief van enkele gekende Truiense verenigingen. Ook dat wordt gegarandeerd een feestje!”

Pret voor de allerkleinsten met de Kerstelfenzoektocht

“Ook de Kerstelfenzoektocht langs de verschillende kerstetalages is weer terug. Net als vorig jaar kunnen de kids op zoek naar het magische woord. Dat doen ze door de letters te verzamelen die de kerstelfjes verstopt hebben in de etalages van de lokale handelaars. De zoektocht begint en eindigt bij de schaatsverhuur of de toeristische dienst. Wie het woord vindt, krijgt een bon cadeau voor een heerlijke chocolademelk rond de schaatsbaan. De kostprijs van de zoektocht bedraagt drie euro, inclusief een toffe kerstelfenmuts en een lolly”, leggen Bram en Eline uit.

Shopweekends in de Truiense binnenstad

“Dit is de belangrijkste periode van het jaar voor onze handel en horeca. Als middenstandsvereniging vinden we het belangrijk om beleving te creëren in het stadscentrum”, vertelt Shop & The City-voorzitter, Philip Bronckaerts. “Om lokaal kerstshoppen nog aantrekkelijker te maken, organiseren we drie shopzondagen, op 11 en 18 december en op 8 januari. Telkens van 14u tot 18u. Vanaf december kunnen shoppers in onze stad zes maanden lang elke zaterdag gratis ondergronds parkeren op Parking Centrum en Parking Gazo. Op de Shop & Go plaatsen in de winkelstraten parkeer je een uur gratis. Tijdens de koopweekends voorzien we straatanimatie, met onder andere steltenlopers, zangkoren en verrassende nieuwe acts. Er zal kerstmuziek spelen en de straten worden sfeervol versierd. Daarbij houden we opnieuw rekening met het energieverbruik. Zo zal de kerstverlichting niet altijd branden en bekijken we hoe we de overige branduren kunnen compenseren. Ondanks de huidige situatie willen we in Sint-Truiden iedereen onderdompelen in een gezellige kerstsfeer en er een prachtige winterperiode van maken.”

Praktisch

Openingsuren Jumbo schaatsbaan

9 december
Openingsparty van 18u30 tot middernacht

Tijdens de kerstvakantie
ma, di, wo, do & zo: 12u-22u
vr: 12u-middernacht
za: 10u-middernacht

10 december – 23 december
ma, di, do: 16u-22u
wo: 12u-22u
vr: 16u-middernacht
za: 10u-middernacht
zo: 12u-22u

24 december & 31 december
10u-16u
25 december & 1 januari
Gesloten

Prijzen Jumbo schaatsbaan
 Toegang schaatsbaan, inclusief huur schaatsen €7
 Toegang schaatsbaan met eigen schaatsen €5
 Vijfbeurtenkaart €28 (4+1)

Negen feestelijke muziekavonden
9 december Openingsparty met Frank Mellemans (Mooze Bar XXL)
10 december Mingle & jingle met Jorden Dux (Versuz)
16 december Disco fever met Erwin en Annick
17 december De foute kerstparty met Will & Micha
23 december Start of the vacation met Tom Delsaer (Entourage)
30 december Pré NYE party met Thoulio & Lastrick (Tomorrowland)
6 januari Retro Party met Mr. Grammy (Pukkelpop, Versuz, Xtrema Outdoor…)