Truineer Nieuws melden?

‘Maria, Gust en Staaf, Sintruin Alaaf’

11 november is het traditionele starschot van een wervelende reeks van bonte evenementen en kleurrijke activiteiten die toewerken naar de Internationale Verloure Moondag op 20 februari 2023.

© Kevin Vanhees

“Ook in 2022 heeft COVID het carnavalsprogramma danig overhoop gegooid. De Raad van Elf en de vele carnavalsverenigingen zijn erin geslaagd met het alternatieve programma van dit jaar toch op een leuke en veilige manier carnaval te vieren in Sint-Truiden”, vertelt waarnemend burgemeester Hilde Vautmans, ook bevoegd voor Carnaval.

“Met het ontsteken van de elf Latsjanen is de echte gezelligheid terug in de stad. Ze doen ons verlangen naar Verloure Moondag, waarop de mooiste carnavalsstoet door de prachtig versierde straten van Sint-Truiden zal rijden. Op geen enkele andere dag in het jaar ontvangen we meer dan 20.000 bezoekers. Ze komen feesten en genieten van de sfeer, want carnaval zit in ons DNA en dat voel je”, gaat waarnemend burgemeester Hilde Vautmans verder. “Het 53ste carnavalsjaar is alvast goed gestart. 2023 wordt een fantastische editie. Maria, Gust en Staaf, Sintruin Alaaf.