Truineer Nieuws melden?

Inwoners Kerkom vooral bezorgd om mobiliteit

Tweede dorpsbabbel van ons schepencollege en de veiligheidsdiensten, deze keer in de brouwerij van Kerkom waar een 30-tal inwoners van dat dorp kwamen opdagen.

“We merken dat het thema mobiliteit heel erg naar voren kwam. De aanwezigen zijn bezorgd over het drukke verkeer, het sluipverkeer en de overdreven snelheid in Kerkom. Deze verschillende verkeerssituaties willen we verder onderzoeken”, vertelt waarnemend burgemeester Hilde Vautmans.

 

“Ook vragen de inwoners om bijkomend groenonderhoud uit te voeren in Kerkom en bladkorven te voorzien. Een van de deelnemers opperde om een rondrit in te plannen om de verschillende locaties te bezoeken. Een fantastisch idee waar we snel werk van gaan maken”, vertelt schepen van Facility Management Johan Mas.

 

“Kerkom is één van de mooiste kerkdorpen van Sint-Truiden. Het landelijke karakter en de eigenheid van het dorp willen we in de toekomst ook verder koesteren”, vertelt schepen van Toerisme, Natuur en Leefmilieu Nina Kvikvinia. “Op de dorpsbabbel hebben we besproken hoe we samen de omgeving netjes kunnen houden en wat we kunnen doen om sluikstorten tegen te gaan.”

 

“Heel wat mensen voelen zich nauw betrokken met de stad en willen samen met het bestuur de uitdagingen in Kerkom aanpakken. Alle inwoners mogen binnenkort een antwoord verwachten op hun vraag,” besluit waarnemend burgemeester Hilde Vautmans.