Truineer Nieuws melden?

Een-tweetje tussen Haspengouwse horeca en STVV

De Kanaries gaan een samenwerking aan met  de café’s in Groot-Haspengouw.

Van de voorbeschouwing aan de toog voor de wedstrijd tot het klinken op de overwinning  na het laatste fluitsignaal: voetbal en horeca horen samen als Nicole en Hugo.

Daarom haalt STVV dit seizoen de banden aan met de café’s in Groot-Haspengouw.  “Voetbal is één van de favoriete gespreksonderwerpen aan de toog. Bovendien zenden ook  heel wat horecazaken de wedstrijden van STVV uit. Of vertrekken er supportersbussen naar  onze uitwedstrijden. Kortom, de lokale café’s zijn een echte ontmoetingsplek voor  voetbalfans”, weet Bert Stas (brand manager STVV).

The sky(box) is the limit 

Daarom bundelen de Kanaries de krachten met de horecazaken in Groot-Haspengouw:  “Enerzijds leggen we de klanten van onze horecapartners in de watten tijdens een  thuiswedstrijd. Anderzijds bekijken we hoe we een lokaal STVV-event in het café zelf kunnen opzetten. We spelen dus een ‘thuis- en een uitwedstrijd’. De café’s die ervoor  openstaan, ontvangen ook een STVV-pakket (sjaal, vlag, …). Zo kunnen ze hun zaak geel en  blauw kleuren. De horecazaak die dit seizoen het meeste supporters op de been brengt,  wint ten slotte een skybox bij de start van volgend seizoen.”

Van Tongeren tot Tienen van Hasselt tot Hannuit  

STVV mikt op een samenwerking met minstens één café per gemeente binnen de regio Groot-Haspengouw, verduidelijkt commercieel directeur Stan Niesen: “Onze geelblauwe  zone strekt zich uit van Zuid-Limburg (Alken, Borgloon, Gingelom, Heers, Kortessem,  Nieuwerkerken, Sint-Truiden, Tongeren, Wellen) en Midden-Limburg (Hasselt, Alken) tot  West-Limburg (Halen, Herk-de-Stad, Lummen) en Vlaams-Brabant (Geetbets, Kortenaken,  Landen, Linter, Tienen, Waanrode en Zoutleeuw). Tijdens de eerste infosessie tekenden een  10-tal mensen present. En heel wat andere café’s maakten hun interesse al kenbaar. De  volgende weken gaan we dan ook verder op kroegentocht (lacht).”

Café Cercle  

Het eerste tastbare resultaat van het een-tweetje tussen de Haspengouwse horeca en STVV  laat niet op zich wachten: voor de thuiswedstrijd tegen Cercle Brugge slaan de Kanaries de  handen in elkaar met het befaamde dorpscafé ‘t Elfde Gebod.

“We hebben de uitgestoken hand van STVV dadelijk aangenomen”, vertelt zaakvoerder  Philip Blavier. “Op zaterdag 12 november trekken we met de bus naar Stayen. Voor en na  de match brengen we een authentieke cafésfeer in het stadion, in lijn met de ambiance die  in ons dorpscafé heerst. In de late uurtjes keren we terug naar Zepperen voor een after  party in ’t Elfde Gebod.”

Horecazaken die openstaan voor een samenwerking mogen zich melden via bert.stas@stvv.com