Truineer Nieuws melden?

Een maand lang schaatsplezier

Volwassenen en kinderen zullen in aanloop naar Kerst en ook daarna nog kunnen genieten van schaatsplezier, weliswaar op een ecologische schaatsbaan. Een maand lang, van 09/12 tot 08/01.

  • “Een echte klassieke schaatsbaan plaatsen zoals we die allemaal kennen zou gezien de huidige economische en ook wel ecologische situatie onverantwoord zijn. Daarom zijn we samen met Shop & The City Sint-Truiden op zoek gegaan naar een fantastisch en volwaardig alternatief”, vertelt schepen van Middenstand & Citymarketing, Hilde Vautmans. “Deze schaatsbaan is 100% CO2 neutraal, wat zeker een primeur is voor onze stad en voor Limburg! We sparen energiekosten uit van maar liefst 364 huishoudens en 182 000 liter water. Bovendien worden er vanuit de firma waarmee we samenwerken 182 bomen geplant. Zo worden de CO2 uitstoot van de productie en het transport gecompenseerd”, vervolgt Vautmans. “Na deze periode evalueren we of de ecologische schaatsbaan succesvol was. Als dit positief is, kunnen we gebruik maken van huurkoop om de ecologische schaatsbaan in te zetten bij meerdere events voor Stad Sint-Truiden. Op deze manier halen we het maximale rendement uit deze investering,” aldus schepen Hilde Vautmans.

 

Beleving in de Truiense binnenstad

“Als middenstandsvereniging vinden we het belangrijk dat we voldoende beleving voorzien in het stadscentrum. Zeker tijdens de belangrijkste periode van het jaar voor onze Truiense horeca & handel”, vertelt voorzitter Trud’Or vzw, Philip Bronckaerts. “De ecologische schaatsbaan zal met houtdecoratie en LED Verlichting prachtig aangekleed worden om de bezoekers mee onder te dompelen in de nostalgische kerstsfeer. We zijn dan ook trots dat we met dit alternatief kunnen anticiperen op de energie- en ecologiecrisis en toch een winterse sfeer naar de binnenstad brengen. Ook zetten we dit jaar in op familie schaatskaarten waardoor de gezinnen tegen een voordeliger tarief meermaals kunnen komen schaatsen”, zegt Philip Bronckaerts.