Truineer Nieuws melden?

Dylan Vanwelkenhuysen en KVV Zepperen-Brustem op koers

Tien matchen ver in 1ste provinciale is KVV Zepperen-Brustem periodekampioen, Dylan Vanwelkenhuysen is topschutter van de reeks met maar liefst 16 doelpunten. Waat gaat dit eindigen? We vroegen het aan de goalgetter.

Dylan Vanwelkenhuysen heeft al een hele carrière achter zich. Na omzwervingen via onder meer STVV, Woluwe-Zaventem, Bocholt, Thes Sport, KVK Wellen en KVK Tienen is hij intussen aan zijn derde seizoen Zepperen-Brustem toe. Derde keer, goede keer, zo lijkt het wel. Want dit seizoen lijkt de Truiense fusieploeg eindelijk de wind echt in de zeilen te hebben. “Mijn eerste seizoen hier was een dramatisch seizoen, een seizoen dat na een slappe start en zeven matchen werd stilgelegd wegens corona”, herinnert Dylan zich. “Vorig seizoen startten we met stevige ambities. Maar ondanks de sterke groep, die we tussen de lijnen brachten, bleven de resultaten achter. Het kwam er met andere woorden niet uit. Dit seizoen lijk alles eindelijk op zijn plaats te vallen, mede dankzij enkele gerichte versterkingen op bepaalde posities waardoor ons voetballend vermogen groter is geworden.”

Dylan predikt voorzichtigheid

Met 27 op 30 ( red. een extra punt moet nog zijn beslag krijgen voor de groene tafel) ontpopte Zepperen-Brustem zich intussen als onbetwist leider in eerste provinciale en als een ernstige kandidaat voor de titel. Dylan Vanwelkenhuysen predikt echter voorzichtigheid. “We zijn nog maar tien matchen ver. In het voetbal kan het tij snel keren, weet je wel. Belangrijk is dat we intussen de eerste doelstelling binnen hebben: die periodetitel. Het komt er nu op aan de teugels niet te lossen, geconcentreerd te blijven, en er vol voor te blijven gaan. In dat opzicht wordt de match tegen Bregel van morgenavond een test. Blijven we gefocust en halen we ons niveau, dan zitten de drie punten er zeker in. Zou moeten, maar in het voetbal is natuurlijk niks zeker.”

Het woord titel is al gevallen. Maar Dylan behoedt zich ook om dat woord in de mond te nemen. “Met de kwaliteit die we hebben moeten we gewoon meedraaien in de top 5. Nu we bovenin staan en nog maar twee punten hebben laten liggen, kijkt natuurlijk iedereen naar ons. Dat ze maar naar ons kijken, wij kijken alleen naar onszelf. Wij werken van match naar match met de bedoeling elke match te winnen. Daarna zien we wel waar het schip strandt. Neen, ik probeer mezelf en het team niet weg te steken Als de kans zich voordoet, zullen we de promotie zeker niet laten liggen.”

Een knalstart voor het team en mezelf

Zelf kent Dylan ook een knalseizoen. 16 doelpunten in tien matchen is zelfs meer dan een topoogst. Toch legt hij de grootste verdienste bij het team. “Wij staan er als groep, veel meer dan de vorige seizoenen trouwens. Dat is de reden van het succes van vandaag. En ook het voetballend vermogen is aardig opgekrikt, zoals ik al zei. Toch zie ik nog veel groeimarge, want we teren af en toe nog iets teveel op individuele acties. Als we blijven werken en verder gespaard blijven van blessures en ziektes, gaan we nog mooie tijden kennen. Zelf geloof ik trouwens rotsvast in deze club en deze groep. Anders had ik geen twee jaren bijgetekend. Trouwens, als ikzelf nog een keer hogerop kan/mag spelen, dan wil ik dat met Zepperen-Brustem doen. Kan ik daarin ook nog een keer mijn bijdrage leveren met heel veel doelpunten, dan is dat mooi meegenomen. Want ik ben en blijf natuurlijk een spits en wordt dus vooral ook op doelpunten beoordeeld, natuurlijk”, besluit Dylan Vanwelkenhuysen.