Truineer Nieuws melden?

Diabetespatiënten bezoeken wijndomein Duras

Unieke lezing over alcoholgebruik door diabetesteam Sint-Trudo en lokale diabetesliga.

Naar aanleiding van Wereld Diabetes Dag op 14 november 2022, organiseren de lokale afdeling van de diabetesliga en het diabetesteam van Sint-Trudo Ziekenhuis een uniek bezoek aan wijndomein Gloire de Duras met diabetespatiënten.

Endocrinoloog Sophie Neven, van Sint-Trudo Ziekenhuis licht toe: “Alcohol en diabetes zijn een veel besproken thema. Ook diabetespatiënten genieten soms graag van een glas alcohol, maar moeten natuurlijk erg opletten met de suikers die ze binnen krijgen. Het is dan ook niet altijd makkelijk om te weten hoe je hier als diabetespatiënt mee moet omgaan. Wat drink je op feestjes of bij een gezellige babbel op een terras? Drink je een glas wijn, bier of cava mee? Waar zit net veel of minder suiker in? Daar willen we onze patiënten graag goede adviezen rond meegeven.”Jos Wanten, voorzitter van de lokale diabetesliga vult aan: “Zo ontstond het idee om met onze liga en het diabetesteam van het ziekenhuis een gezamenlijk bezoek te brengen aan het wijndomein Gloire de Duras. We zullen op een unieke manier en met enkele proevertjes een lezing aanbieden aan diabetespatiënten die een antwoord biedt op die vragen. We krijgen een rondleiding op het domein, een prachtige locatie en we staan stil bij het verantwoord omgaan met alcohol. We koppelen het aangename aan het leerzame!”

Wie er wil bij zijn, kan gratis aansluiten, maar moet zich wel op voorhand inschrijven.

Praktische informatie:

Wanneer:      maandag 14 november 2022: 19.00 – 22.00 uur

Waar:            Wijndomein Gloire de Duras, Galgestraat 126, 3803 Wilderen, Sint-Truiden

Wie:               IEDEREEN is welkom, zowel leden als niet-leden van de Diabetes Liga

Deelname is gratis mits inschrijving.

Inschrijving is verplicht voor 8 november via: