Truineer Nieuws melden?

De Sint is van alle markten thuis

Zaterdag, Haspengouw Markt, in het teken van de Sint en zijn gevolg.

De Sint en zijn snoeppieten

Alom gekend zijn onze Marktkramers van de Maand, Christophe Elen en Luk Lammens. Als snoepmarktkramers voorzien zij de Sint en zijn Pieten zaterdag van veel lekkers om de kids te belonen op de Haspengouw Markt.
“We merken dat meer en meer gezinnen de weg gevonden hebben naar de Haspengouw Markt. Het aanbod is dan ook zeer variërend; van verse producten tot kwaliteitskledij, maar ook themaproducten, zoals nu tuingerief in de herfst, is allemaal terug te vinden op de Haspengouw Markt”, aldus voorzitter van de markt, Nico Noppen. “We zetten samen met middenstandsvereniging Shop & The City elke maand in op extra beleving op deze zaterdagvoormiddagen. Het is dan ook vanzelfsprekend dat we de Sint hebben uitgenodigd op de markt, om deze loyale gezinnen een extra beleving te bezorgen”.

“Uitermate fier dat we met zo’n goede samenwerking Sint-Truiden en zijn Haspengouw Markt elke week op de kaart zetten in België”, gaat waarnemend burgemeester en schepen van markten, Hilde Vautmans, verder. “Het is soms niet te geloven van hoever mensen komen om deze markt te bezoeken. Eerlijk, we hebben dan ook wel de setting en de Limburgse gastvrijheid mee. Uit de meer dan 130 marktkramers zetten we elke maand een marktkramer in de picture! Maar daarnaast werken we ook met een Marktcafé en Marktchef van de Maand! Deze maand respectievelijk ‘Posterijen’ in de Stapelstraat en ‘Cosmocafé’ op de Groenmarkt”, aldus waarnemend Burgemeester, Hilde Vautmans. “Geweldig hoe onze handelaars steeds vol enthousiasme de wekelijkse bezoekers verwennen!”.

Shop & The City Sint-Truiden

“De Haspengouw Markt is en blijft een belangrijk onderdeel van onze middenstandsvereniging”, vertelt voorzitter Trud’Or vzw, Philip Bronckaerts. “Als je ziet wat deze wekelijkse markt teweeg brengt in ons stadscentrum op zaterdagvoormiddag, dan besef je de meerwaarde voor de Truiense handel en horeca”. “De goede samenwerking met Stad Sint-Truiden en zijn medewerkers garanderen ons elk weekend weer opnieuw een top beleving in ons stadscentrum”, concludeert voorzitter Trud’Or vzw, Philip Bronckaerts.

 

Zaterdag 19 november 2022

09:30u-11:30u: De Sint en Pieten lopen rond op de Haspengouw Markt met veel lekkers om uit te delen
10:00u-12u: Gratis soep bij Marktchef van de Maand, Cosmocafé, op de Groenmarkt
Doorlopend op zaterdagvoormiddag: De sinterklaastekening voor de wedstrijd kunnen gedropt worden in de rode brievenbus bij Marktcafé van de Maand, Posterijen, in de Stapelstraat. Zij voorzien ook lekkers bij de koffie.