Truineer Nieuws melden?

Wegenwerken op Sint-Truidersteenweg in Borgloon

OPGELET: vanaf maandag 10/10/2022 worden er nieuwe asfalt- en wegenwerken uitgevoerd op de Sint-Truidersteenweg in Gotem ter hoogte van het kruispunt met de Gotemstraat en Pegelsveld

Het Agentschap Wegen en Verkeer start vanaf  maandag 10 oktober 2022 met wegenwerken op de Sint-Truidersteenweg (N79) in Gotem en vernieuwt 200 meter rijweg ter hoogte van Pegelsveld en de Gotemstraat. De bestaande asfaltverharding en fundering worden opengebroken en heraangelegd. 

Timing en duur

De werken starten op maandag 10 oktober 2022 en worden in twee fases uitgevoerd, één fase per rijrichting, om de hinder te beperken:

  • Fase 1: van maandag 10/10 tot vrijdag 14/10 (rijrichting Tongeren)
  • Fase 2: van maandag 17/10 tot vrijdag 21/10 (rijrichting Sint-Truiden)

Opgelet, asfalt- en wegenwerken zijn weersgevoelig. De planning kan dus steeds wijzigen omwille van onvoorziene omstandigheden.

Minderhinder-maatregelen

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en wordt de hinder voor de weggebruiker beperkt.

  • Doorgaand gemotoriseerd verkeer op de Sint-Truidersteenweg blijft mogelijk;
  • Tijdelijke verkeerslichten en beurtelings verkeer over één rijstrook;
  • Zijstraten Pegelsveld en Gotemstraat worden afgesloten;
  • Voor de bereikbaarheid van de afgesloten zijstraten worden er twee omleidingen voorzien. De Gotemstraat is bereikbaar via de WolfstraatPegelsveld is bereikbaar via een omleidingslus over de Daalhofstraat (N777), Truierweg, Nieuwmolen;
  • Het fietspad in de werfzone wordt afgesloten en er geldt een lokale fietsomleiding rond de werfzone.

Onderaan deze pagina kan je de signalisatieplannen van deze werken raadplegen. Hierop zijn ook de voorziene omleidingen voor de afgesloten zijstraten zichtbaar.

Bereikbaarheid van uw woning of handelszaak

Met werkzaamheden voor uw oprit of handelszaak zal er onvermijdelijk hinder zijn. Overdag tijdens de werkuren zijn opritten doorgaans niet toegankelijk. De aannemer zal er wel alles aan doen om handelszaken maximaal bereikbaar te houden.

Moet u de baan op, parkeer dan buiten de werfzone. Na 18 uur op weekdagen en in het weekend kan u in functie van de werkzaamheden met de wagen tot aan de woning. Te voet en met de fiets (mogelijks aan de hand) blijft iedereen bereikbaar. De verantwoordelijke aannemer informeert u tijdig over uw bereikbaarheid via een kort briefje in de bus.