Truineer Nieuws melden?

Vurig trommelaar een dag lang aan de slag bij STVV

Noah Vanderheyden is de trommelaar van  dienst binnen de sfeergroep. Maar vandaag vervulde hij voor één keer een andere rol op Stayen:  als stagiair draaide hij een dag lang mee bij de club van z’n hart.

SINT-TRUIDEN, 21 oktober 2022 – Tribune Noord is de sfeertribune bij uitstek op Stayen: ‘van  achter de goal’ stuwen de die hard-supporters elke thuiswedstrijd hun helden naar voren. Daar  horen de nodige vlaggen, gezangen … en trommels bij. Noah Vanderheyden is de trommelaar van  dienst binnen de sfeergroep. Maar vandaag vervulde hij voor één keer een andere rol op Stayen:  als stagiair draaide hij een dag lang mee bij de club van z’n hart. Een stage die helemaal aansluit bij  de maatschappelijke visie en het stagebeleid van STVV. 

Noah is van kindsbeen af een fervente Kanarie. Als 7-jarige kwam hij – aan de hand van zijn vader – naar Stayen. Door de jaren heen vatte hij post op de vroegere tribune Zuid, maakte hij een  tussenstop op de familietribune Oost, om uiteindelijk zijn plaats te vinden op als lid van sfeergroep  Brigada Hesbania op tribune Noord. Noah kent het stadion dus als zijn broekzak, maar vandaag  ontdekte hij enkele nieuwe plekken.  

“Voormiddag mocht ik materiaalman Valère Stevens bijstaan in het trainingscentrum”, aldus een  enthousiaste Noah. “We wasten en plooiden de truitjes die onze ploeg de avond ervoor in Brugge  droegen. Je kon het verse zweet nog ruiken (lacht). Tussendoor vertelde Valère heel wat sappige  verhalen. Daarna mocht ik samen met teamafgevaardigde en ex-kapitein Peter Delorge op pad.” 

Namiddag kreeg de Truiense superfan een blik achter de schermen van de STVV-bureaus en mocht  hij foto’s nemen van de training op Stayen. De dag eindigde waar hij begon: op het  trainingscentrum. “Het was een eer om – samen met de vriendelijke dames van de catering – de  sportmaaltijden te helpen bereiden. En als kers op de taart mocht ik de training van onze eerste  ploeg bijwonen. Het was een dag die ik nooit zal vergeten.” 

Sportieve trekpleister én maatschappelijke motor 

De stage van Noah kadert in het YOUCA-project. Dit initiatief past op zijn beurt helemaal binnen de  community-werking van STVV, weet community manager Sandra Bries: “STVV is een plek waar  sport uiteraard centraal staat. Maar daarnaast willen we ook een maatschappelijke motor zijn.  YOUCA stelt jongeren tussen 15 en 18 tewerk in Vlaanderen. Het loon dat de scholieren die dag  krijgen gaat naar jongeren die in Oeganda, Ecuador en Burkina Faso werken rond duurzame voeding.  We zijn blij dat we hier als club ons steentje aan kunnen bijdragen.” 

Transferperiode voor stagiairs 

Op STVV maakten al heel wat beloftevolle studenten kennis met het professionele leven. Een lijn die  de club ook in de toekomst graag aanhoudt, weet HR-verantwoordelijke Magalie Brebels: “STVV is  een club waar jong talent kansen krijgt. En dat geldt ook voor onze omkadering. Momenteel zijn we  daarom op zoek naar enkele vaste stagiairs, die in de loop van dit seizoen gedurende een langere  periode – meerdere dagen per week – meedraaien. Dat kan gaan van events tot communicatie en  wedstrijdorganisatie. Kandidaten mogen zich altijd melden via info@stvv.com. Op basis van een  persoonlijk gesprek beslissen we vervolgens wie we selecteren.”