Truineer Nieuws melden?

Voetbal en Oktoberfeest op Stayen hand in hand

De combinatie van voetbal en randanimatie, die lijn trekken de Kanaries tijdens de drukke oktobermaand met de komst van Charleroi en OHL gewoon door.

STVV blikt sportief terug op een verdienstelijke competitiestart. Ook naast het veld was er het nodige vuurwerk. Denk maar aan het fandorp aan Tribune Oost en de passage van Mr. Grammy in de Rvue. Die lijn trekken de Kanaries tijdens de drukke oktobermaand door, naar aanleiding van de komst van Charleroi en OHL.

De komende weken krijgt STVV enkele serieuze kleppers voor de kiezen (Antwerp, Club Brugge, …) Op Stayen kijken de Kanaries alvast reikhalzend uit naar de fandag (op 16 oktokber) en twee aantrekkelijke thuiswedstrijden. Daarnaast neemt geelblauw het in oktober op tegen twee rechtstreekse concurrenten in de strijd om de playoffs: Charleroi en OHL.

Engelse sfeer op Noord, Truiens volkslied en French Mellemans

“Oktober wordt een drukke maand, die we graag een feestelijk tintje geven”, vertelt brand manager Bert Stas. “Op zaterdag 15 oktober (18u15) spelen we thuis tegen de Zebra’s uit Charleroi. Die dag zal er op elke tribune iets te beleven zijn. Voor de wedstrijd draait vaste gast Luc Dirix in Tribune Oost. De kantine van Tribune Noord toveren we om tot een Engelse pub: de supporters in het sfeervak kunnen de playlist samenstellen door op voorhand hun favoriete voetbalhits in te sturen. Vlak voor de aftrap zingt Christophe Elen bovendien het officieuze Truiense volkslied ‘Sint-Truin Begot’ op de middenstip. En na de wedstrijd draait onze huis-DJ Frank Mellemans een uur lang Franstalige hits in de Rvue. Sfeer gegarandeerd dus.”

Een vleugje Tomorrowland op Stayen

Eén week later – op zaterdag 22 oktober (18u15) komt OHL over de vloer. Naar aanleiding van de komst van de Leuvenaars organiseert STVV haar jaarlijkse Japanse themadag (Nishitan Day). “Niemand minder dan DJ Licious – de voorbije zomer nog te bewonderen op de main stage van Tomorrowland – neemt die dag na de wedstrijd plaats achter de draaitafels in de Rvue”, weet Bert Stas. “Bovendien staan er in en rond het stadion eetstandjes met authentieke Japanse specialiteiten. Kortom, het belooft een levendige oktobermaand te worden.”