Truineer Nieuws melden?

Tumultueuze match eindigt op 7-2

Velm trok in een tumultueuze en rood gekleurde match het laken naar zich toe met 7-2 en speelt zo haasje over met Unico Tongeren

Wat een topmatch moest worden in 3A, werd na een aangename eerste helft, afgesloten met 1-0, een bijzonder tumultueuze match, gekleurd met drie rode kaarten (telkens na tweemaal geel) voor de bezoekers. Die eindigden de match dus met 8 en met een flink pak slaag voor de broek. Na de match werd scheidsrechter Johan Possemiers nog zwaar bedreigd door leden van Unico Tongeren en duurde het nog een tijdje tot de man, voor de gelegenheid gekleed in het geel, de kleedkamer kon opzoeken.

Niet de fout van de scheids

Laat vooraf één ding duidelijk zijn. De zware nederlaag van Unico was niet te wijten aan de scheids. Op een te streng maar ook niet onterecht tweede geel voor Vrancken na en een offside goal toen de match al lang was gespeeld, viel de man weinig verwijten. We zouden Velm daarmee trouwens ook oneer aan doen. Want de thuisploeg speelde een zeer degelijke match en was, het eerste kwartier uitgezonderd, doorlopend de beste ploeg. Alleen vergaten ze in de eerste helft al het laken helemaal naar zich toe te trekken.

Laat het ons toch even over voetbal hebben. Na een aangename eerste helft die zeer evenwichtig begon kwam Unico Tongeren met 1-0 nog goed weg. Velm VV had trouwens veel meer moeten doen met twee vrijschoppen op een uitstekende plaats en enkele scrimmages voor doel. Niet dus. Zo stond het 1-0 bij de rust.

Rood, rood, en nog ’s rood

De thuisploeg kwam na die koffie blijkbaar niet alert genoeg uit de kleedkamer. Want nauwelijks een minuut op het veld waren verdediging en keeper niet bij de les en stond het al 1-1. Velm VV reageerde echter snel en ging naarstig op zoek naar een nieuwe voorsprong. Toen Geuten terecht tweede geel pakte na een aanslag en Unico met tien verder moest, stond het geen minuut later 2-1 via Vanmarsenille. Toen ging het snel, zeker toen Vrancken ook een tweede geel pakte, een kaart die scheids Possemiers misschien beter in zijn zak had gelaten maar ook niet helemaal onterecht was. Unico natuurlijk helemaal van de slag. Deverdenne, America en Berghmans dikten aan tot 5-1. Match gespeeld natuurlijk, ook al vielen er nog doelpunten en een rode kaart, goed voor de annalen. Want na affluiten volgde, was echter niet meer om aan te zien en voetbal, op welk niveau ook, onwaardig. Als de scheids ook van die feiten een verslag maakt, zou dat wel nog een keer gevolgen kunnen hebben voor Unico.

Doelpunten: 41′ Vanlessen (1-0), 47′ Akdogan (1-1), 62′ Vanmarsenille (2-1), 69′ Deverdenne (3-1), 70′ America (4-1), 74′ Berghmans (5-1), 77′ Akdogan (5-2), 80′ Berghmans (6-2), 89′ Vanmarsenille (7-2)

Rode kaarten: 61′ Geuten, 63′ Vrancken, 89′ Ruette