Truineer Nieuws melden?

KwadrO opent vestiging in onze stad

Naar aanleiding van de opening van een nieuwe vestiging in onze stad, de 21ste vestiging intussen in ons land, stelde KwadrO ook zijn vergroeningsproject voor. Ook bestaat de intentie om hier zo’n project uit te rollen i.s.m. stad en ondernemers.

 

Anno 2022 zijn het milieu en de wispelturige energieprijzen items die niet meer weg te denken  zijn uit onze maatschappij. KwadrO bekommert zich al jaren voor een beter binnenklimaat.  De hoogwaardige afwerking van hun producten is daar een goed voorbeeld van. Behalve het  binnenklimaat hebben ze bij KwadrO ook een grote boon voor het buitenklimaat. “Kwaliteit  staat bij ons voorop. Met de materialen die momenteel op de markt zijn kunnen wij een perfecte  isolatie garanderen zodat de warmte binnenhuis blijft. Dat is al zo’n twintig jaar onze missie”, zegt Michiel Odeurs, directeur van KwadrO. “Maar we wilden graag nog een stap verder gaan en  ons bekommeren om de warmte buitenhuis. Als eerste in onze sector willen we op dat vlak onze  verantwoordelijkheid opnemen én we willen ook iedereen in onze sector uitdagen om diezelfde  verantwoordelijkheid op te nemen. Na een grondige studieronde en verschillende organisaties te  hebben gesproken hebben we gekozen voor Justdiggit. Zij voldoen aan de voorwaarden, zijn erkend  door de VH en werken met een open boekhouding zodat wij als partner steeds inzage hebben hoe  onze middelen op de meest optimale manier worden aangewend. We kozen ook bewust voor een  internationale aanpak omdat deze klimaatuitdaging verder gaat dan onze gemeente-, provincie- en  landsgrens en omdat we met ons beschikbaar budget meer kunnen vergroenen in het buitenland.

 

10.000 hectare tegen 2030

Tegen 2030 willen we 100.000 ton CO2 minder uitstoten en willen we in totaal 10.000 hectaren  natuurgebied vergroend hebben. Bij aanvang van dit traject ten behoeve van moeder natuur staat de  teller op 2872 ton CO2 en 1700 hectare natuurgebied. Om zowel klanten als personeel mee te  hebben in het project wordt de stand van zaken regelmatig aangepast op krijtbordjes die onder onze  doelen geplaatst werden.”

Justdiggit mobiliseert en verbindt wereldwijd mensen om de natuur terug te brengen.  Wereldwijd werden er inmiddels door hun ruim 60000 hectares vergroend en werden 9  miljoen bomen aangeplant. “We zijn trots op de samenwerking met KwadrO. Dankzij hun support  zijn wij in staat om meer dan 68.000 bomen terug te brengen in Tanzania. De manier waarop  KwadrO met duurzaamheid bezig is en hun klanten helpt met CO2 besparing past uitstekend bij de  aanpak van Justdiggit. Samen kunnen we de aarde afkoelen”, zegt Marjolein Albers, managing  director bij Justdiggit

Terug naar de roots

Begin september opende KwadrO Sint-Truiden de deuren. “KwadrO is van oorsprong een  Limburgs bedrijf”, zegt zaakvoerder Sigrid Missotten. “Met de opening van deze toonzaal gaan  we terug naar onze roots. Voor vele van onze medewerkers is Haspengouw echt thuiskomen en op  deze manier willen we dan ook nog dichter bij onze klanten staan.  Klanten- en medewerkerstevredenheid, in combinatie met aandacht voor het leefmilieu, zijn de pijlers  waar we ons toekomstgericht gaan op inzetten. Ook met de start van ons digitalisatieproject doorheen  de volledige organisatie zijn ze we al ver gevorderd. Klanten mogen zich verwachten aan een duidelijke  communicatie en informatie. Bovendien is het onze ambitie om volledig papierloos te werken tegen  begin 2023.”

Net als KwadrO oog heeft voor de natuur door middel van de samenwerking met Justdiggit  denkt KwadrO Sint-Truiden eraan om binnen afzienbare tijd, in samenspraak met het  stadsbestuur en lokale ondernemers, ook in eigen streek een vergroeningsproject uit te rollen  zodat mensen in Haspengouw niet alleen met de hoogkwalitatieve ramen en deuren van  KwadrO kennis kunnen maken, maar ook met hun plannen voor een beter leefmilieu en het  tegengaan van de opwarming van de aarde.