Truineer Nieuws melden?

Haspengouw MTB-Gravel Challenge

Zaterdag as. 22 oktober kan je vanuit Mechelen-Bovelingen deelnemen aan de Haspengouwse mountainbike/graveltocht.

 

 

Zaterdag 22 oktober organiseren de gemeenten Heers en Gingelom de Haspengouw Mountainbike/gravel Challenge, samen met het Heers Mountainbike Team en MTB-Gingelom. Dit is een mountainbike/graveltourtocht voor de recreatieve en de sportieve mountainbiker waarbij je kan kiezen uit 3 afstanden met 6 uitdagingen en dit zowel ‘by day or by night’.
Drie afstanden
 Ben je geen ervaren mountainbiker of nachtrijder? Of wil je met de kids een mooie rit maken? Kies dan voor de ‘light’ versie. 25km & 250hm
 Is ‘Regular’ uitdagend genoeg voor jou? Kies dan voor een rit van 45km bij daglicht of ’s nachts. 45km & 450hm
 Kies je voor ‘Strong’ dan ga je voor de gravelrit van 70 km waarvan een stuk op gps genavigeerd moet worden. 70km & 700hm
 Je bent ‘Epic’ als je één van de drie afstanden in het donker rijdt. Voel je vrij om de afstanden te combineren bij daglicht en in het donker. Sunset om 18u30. Lights on!
Keuze genoeg om te genieten van een unieke MTB-/graveltocht die je leidt over brede grindpaden, technische stukjes bergaf, kerkelijke doorsteekjes, pittige holle wegen en dit met een prachtige zonsondergang of een vergezicht totdat het donker wordt,… Achteraf kan je terug op krachten komen met twee gratis drankjes en/of een hongertje stillen met een hamburger (€ 3).
Er is ook een gezellige bevoorrading en aan de voetbalkantine zijn de nodige voorzieningen aanwezig zoals een afspuitinstallatie, een bewaakte fietsparking, Rode Kruispost, kleedkamers en douches.
Starten kan vanaf 13u30 tot 18u30 aan het voetbalterrein van EMBO in Mechelen-Bovelingen, Gelindenstraat, 3870 Heers (Mechelen-Bovelingen). Je kan je voorinschrijven via
www.haspengouwmtbchallenge.be of ter plaatse. Deelnemen kost € 5 inclusief twee drankjes, verzekering, GPX-file ter beschikking… Kinderen onder de 14 jaar gratis.
Dank aan de vele eigenaars die hun eigendom speciaal openstellen voor deze tocht.
Info: sportdienst Heers – 0479/29 94 14 sport@heers.be, sportdienst Gingelom – 0476/81 21 02 sport@gingelom.be

 

 

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon, fiets en tekst