Truineer Nieuws melden?

Fighters Against Cancer halen recordbedrag op van meer dan 120.000 euro

Fighters Against Cancer sluiten de jaarwerking af met een recordbedrag van ruim 120.000 euro. Een bedrag dat zal vooral zal gaan naar  Dierenpaviljoen  Animo van ons ziekenhuis.  Daarnaast zijn er ook hoge bedragen weggelegd voor Kickcancer, vzw Tuki en Villomah.

Op 23/10/2022 zal Fighters Against Cancer de opgehaalde sommen plechtig overhandigen aan  de gekozen initiatieven. Het leeuwendeel van hun ophalingen gaat naar het Dierenpaviljoen  Animo, van het Sint-Trudo ziekenhuis in Sint-Truiden. Dit is een buitenpaviljoen, waarin honden  en katten hun baasjes vanaf de zomer van 2023 op een veilige en hygiënische manier kunnen  bezoeken. 

Daarnaast zijn er ook hoge bedragen weggelegd voor Kickcancer, vzw Tuki en Villomah.  Alle betrokken partijen, maar ook alle partners, sponsors, vrijwilligers en lokale politici werden  uitgenodigd om dit mooie moment samen te vieren. “Het is al sinds 2014 dat we zeer actief  bezig zijn met het werven van sponsorgelden voor waardevolle projecten”: laat Meester Bert  Vanmechelen, oprichter en eigenaar van de vzw Fighters Against Cancer weten. John Petitjean,  medebestuurder van de vzw vult aan: “Het is dankzij de vele schouders waar Fighters  op kan rekenen en het niet afl atend enthousiasme van bijzonder veel vrijwilligers en  partners, dat we ook dit jaar kunnen afronden met een nieuw monsterbedrag van meer  dan €120.000” Het is hartverwarmend om zien, dat heel veel partijen zich betrokken voelen in  ons initiatief. Vele individuen ongeacht ras, nationaliteit, religie of geslacht tonen dat ondanks de  ruwe bolster, ze het hart op de juiste plaats hebben. Gaande van particulieren, tot service-clubs  en kleine zelfstandigen tot grote marktspelers en rijke ondernemers. Maar evenzeer scholen,  motorclubs, supporters en hooligans van STVV én Genk steunden Fighters Against Cancer dit  jaar vol overgave. 

De Strijder, een nieuw lokaal bier (Tripel 7%) zal in primeur gaan op zondag 23 oktober. €0,50  cent per fl esje wordt geschonken aan de vzw. De Strijder is een initiatief van ’t Speelhof en  tevens de lokatie waar het partnerevent zal doorgaan. Met de Strijder blijven ze ook Bruno  Breesch, een lokale Truiense Strijder herdenken op een liefdevolle en smakelijke manier. 

Fighters Against Cancer loopt regelmatig in the picture door hun originele manieren van  geldophalingen. Met de ondersteuning van Creative Studio Doublegum, ontwikkelden ze de  laatste jaren bijzondere voltreffers zoals verschillende soorten gin, extreem pikante sauzen,  mooie T-shirts en hoodies enz. 

Het meest memorabele was misschien wel de fi jne samenwerking met wijndomein Juan Gil.  Hierdoor kan Fighters Against Cancer een unieke topwijn aanbieden voor het goede doel.  Horeca Against Cancer (ook een intiatief van de vzw) kon dit absoluut smaken en bewees dit  door op één week tijd meer dan 500 fl essen te bestellen. 

Tijdens het partnervent worden ook de goede doelen van het komende werkingsjaar van de  vzw gepresenteerd aan de genodigden. Enkele DJ’s zorgen voor de muzikale noot en met een  hapje en een drankje wil de vzw al hun partners en fans op een feestelijke manier danken voor  hun gulle steun en bijdrages. De vzw kan je blijven steunen met aankopen via de webshop of  door een partnermap op te vragen bij het bestuur.