Truineer Nieuws melden?

Brassband Zuid-Limburg klaar voor hun eerste eigen groot concert

De Brassband Zuid-Limburg brengt voor het eerst een eigen avondvullend concert. Afspraak zaterdag 8 oktober om 19 uur in zaal Golmeerzouw in Hoepertingen.

Geslaagde try-outs

Na een paar zeer geslaagde try-outs, zoals de evaluatieconcerten voor VLAMO (het overkoepelend orgaan voor Vlaamse muziekverenigingen) in Tienen en Leuven, is BrassBand Zuid-Limburg er helemaal klaar voor. Ze gooien de deuren van zaal De Golmeerzouw in Hoepertingen open op zaterdag 8 oktober om 19u00. Dan brengen ze er voor het eerst in hun recente bestaan een avondvullend concert. De muzikanten van de brassband staan te popelen om deze unieke sound naar Zuid-Limburg te brengen.

Brassband ziet levenslicht

Op 15 januari 2020 kwamen 4 enthousiaste koperblazers uit de regio (Zuid-)Limburg bij elkaar om het idee van een brassband te bespreken.  “Aangezien in de regio Zuid-Limburg deze blaasmuziekvorm nog niet werd aangeboden, dachten we dat de tijd rijp was om met een initiatief te starten” aldus voorzitter Marc Soentjens.  Contact werd gelegd met een aantal bevriende en gekende koperblazers en slagwerkers om hun interesse af te toetsen. De balans bleek positief en enkele dagen later, op 29 januari 2020, troffen 13 kopermuzikanten elkaar voor een eerste repetitie onder de tijdelijke leiding van Kenny Bloemen.  De sfeer zat goed, en iedereen was enthousiast.  Ondanks 3 verplichte onderbrekingen door Corona, bleef de interesse en het aantal muzikanten snel groeien. Ondertussen zitten ze met een volledige standaard bezetting van een brassband, namelijk 25 koperblazers en 3 slagwerkers, afkomstig uit de ruime regio en is de muzikale leiding overgenomen door Jan De Maeseneer. 

Promoten koperblaasmuziek

“Het werd een hele uitdaging om in deze tijden een nieuwe vereniging op te richten.” zegt Marc Soentjens. Dit niet alleen omwille van de gekende epidemiologische omstandigheden, maar ook om de nodige geëngageerde muzikanten bij elkaar te krijgen én te houden.  “Brassband Zuid-Limburg heeft zich dan ook als doel gesteld om de koperblaasmuziek te promoten door het brengen van kwalitatief afgewerkte en diverse muziek, zodat zowel muzikanten als publiek een fijne muzikale ervaring kunnen beleven.” besluit ondervoorzitter Kenny Bloemen.

Tickets voor het concert zijn te verkrijgen bij de leden of aan de kassa, alle info over de brassband vind je op hun website www.brassbandzuidlimburg.be of op 0479/725104