Truineer Nieuws melden?

Aldi Kattenstraat sluit en verbouwt voor meer versbeleving

Aldi Kattenstraat sluit een week voor verbouwingen in het kader van meer versbeleving. Sluiting zaterdag om 16 uur, weer open zaterdag 29 oktober.

De ALDI-winkel in de Kattenstraat in Sint-Truiden wordt in een  nieuw jasje gestoken. Voortaan krijgt het versassortiment een prominente  plaats vooraan de winkel. Om de ombouw mogelijk te maken, zal de winkel  vanaf zaterdag 22 oktober om 16u sluiten. Op zaterdag 29 oktober heropent  de winkel. In tussentijd kunnen klanten terecht in de nabijgelegen ALDI aan  de Tiensesteenweg en de ALDI-winkels in Rummen en Zoutleeuw. 

De laatste jaren investeerde ALDI fors in een groeiend en kwalitatief aanbod aan verse  producten. Zo introduceerde de discounter recent een uitgebreid aanbod vers vlees  waarvan meer dan 90% van Belgische afkomst is. Bovendien groeide het aanbod  verse groenten en fruit bij ALDI met ruim 20% in vergelijking met 2019. 

Versmarktbeleving 

Met de vernieuwde winkelinrichting krijgt het versassortiment voortaan een  prominente plaats vooraan de winkel. Klanten zullen na de ombouw alle verse  groenten en fruit, vers vlees, verse vis en chilled convenience (zoals voorverpakte  slaatjes, verse fruitsappen en andere bereide maaltijden en dranken) onmiddellijk bij  het binnenkomen van de winkel aantreffen. Op die manier wordt een heuse  versmarktbeleving gecreëerd.  

Verse producten staan bovenaan het boodschappenlijstje. “We kiezen er met onze  nieuwe winkelinrichting voor om het winkelen nog eenvoudiger te maken voor onze  klanten”, zegt Koen Piessens, Managing Director Sales bij ALDI. “Door onmiddellijk  vooraan de winkel onze verse groenten en fruit, vers vlees, verse vis en vers bereide  gerechten aan te bieden kan de winkelkar meteen gevuld worden met het meest  essentiële.” 

De bakkerijafdeling met vers brood, afgebakken koffiekoeken en broodjes blijft  aanwezig in de eerste gang. De wekelijkse promoties (de ALDI Specials) komen  telkens in het midden van iedere gang. De gekende tijdelijke aanbiedingen op  woensdag en zaterdag worden analoog aan de ALDI-folder verdeeld over twee  winkelgangen achteraan de winkel. 

100 winkels in 2023 

Voor het nieuwe winkelconcept is ALDI niet over één nacht ijs gegaan. Na een  langdurige testfase, werd er beslist om de nieuwe of vernieuwde ALDI-winkels te  openen volgens dit nieuwe concept. In 2023 zullen maar liefst 100 ALDI-winkels  omgebouwd worden volgens de nieuwe winkelinrichting.