Truineer Nieuws melden?

Vrijdagavondkraker in after work sfeer op Stayen

Met Brand Manager Bert Stas waait er een nieuwe wind op Stayen. Supporters worden weer extra warm gemaakt om toch naar Stayen af te zakken. Ook STVV-Standard wordt nu in een nog specialer sfeertje ondergedompeld met muziek en ambiance in alle tribunes.

Vrijdag ontvangt STVV de Rouches van Standard, traditioneel  een druk bijgewoonde en spektakelrijke affiche. De Kanaries laten dan ook niets aan het toeval  over. Stayen zal voor de gelegenheid in een after work sfeer baden, met optredens van  Haspengouwse bodem in elke tribune van het stadion. Bovendien geeft icoon Marc Wilmots de  aftrap van deze veelbelovende klassieker.

Iedereen die STVV een warm hart toedraagt, bevond zich afgelopen zaterdag een paar seconden in  de zevende hemel: als de schouders van Gianni Bruno een tikkeltje smaller waren, hadden de  Kanaries zomaar de drie punten meegegraaid in Genk. Ondanks die afgekeurde goal genoten de  Kanaries met volle teugen van de Limburgse derby. Veel tijd om na te genieten is er echter niet:  aanstaande vrijdag kijkt STVV Standard de Liège alweer in de ogen.  

After work à la Sint-Truiden 

Vorig jaar werd het een memorabele ontmoeting, met meer dan 10.000 toeschouwers en een  klinkende 3-0 overwinning voor de thuisploeg. Dit jaar willen de Kanaries even goed doen, weet  brand manager Bert Stas (STVV): “Voor deze vrijdagavondkraker dompelen we onze thuishaven  onder in een after work sfeer, met extra beleving in elke tribune. In het fandorp aan Tribune Oost brengt Luka La Menzo zijn roemruchte repertoire in het Truiens dialect (18u30 – 20u30). Op Tribune  Noord brengen de jonge wolven van Pelace de harde kern op temperatuur, met een DJ-set van  18u30 tot 20u30. En na de wedstrijd gaat het feest gewoon verder in Tribune West, met onze  Truiense trots Grammy achter de draaitafel.” 

Inspiratie van Marc Wilmots 

De Truiense fans hopen vurig op een nieuwe overwinning. Want dan krijgen de Kanaries aansluiting  bij de top vijf … “Om het elftal te inspireren, nodigden we niemand minder dan Marc Wilmots uit  om de aftrap te geven. Als kopbalsterke spits was Marc in de jaren ’80 de aanvalsleider van STVV.  Later keerde hij terug naar Stayen als coach. Aangezien hij ook de kleuren van Standard verdedigde  in de loop van zijn carrière, is Wilmots de geknipte man om deze wedstrijd op gang te trappen.  Hopelijk inspireert zijn legendarische strijdlust onze Kanaries op het veld”, glimlacht Bert Stas.  

De tickets voor deze klassieker gaan vlot over de toonbank, maar er zijn nog plaatsen beschikbaar in  elke tribune. Tickets bestellen kan via mijn.stvv.com

Meer info: