Truineer Nieuws melden?

Ronde Tafel Sint-Truiden viert 40-jarig bestaan tijdens Lustrum

De Ronde Tafel viert haar 40-jarig bestaan en pakt op 12 november weer uit met het event ‘Champagne for Charity’.

De Ronde Tafel van Sint-Truiden weet wat feestvieren is. Dat bewijst deze club geëngageerde Haspengouwers elk jaar tijdens het alom gekende fundraisingevent ‘Champagne for Charity’. Dit jaar heeft de Ronde Tafel een extra reden om te feesten: de club viert namelijk haar 40-jarig bestaan.

Internationaal

“De Ronde Tafel is een internationale organisatie die zich inzet voor het goede doel”, vertelt voorzitter Stijn Claes. “Onze 22 leden zijn ondernemende mannen jonger dan 40 jaar, die zich op een vriendschappelijke manier maatschappelijk willen engageren. Onze meest zichtbare activiteit is natuurlijk de jaarlijkse champagnefuif. Maar daarnaast nemen we nog heel wat andere initiatieven om middelen in te zamelen voor lokale goede doelen.”

Champagne for Charity

Veertig jaar geleden stonden Alex Fryns en zijn kompanen aan de wieg van Ronde Tafel Sint- Truiden. “Naar aanleiding van ons veertigjarig bestaan nodigden we alle huidige en oud-
Tafelaars uit voor een lustrumvergadering”, vertelt Stijn Claes. “Dat gaf iedereen de kans om herinneringen op te halen. Maar evengoed om de vergelijking tussen toen en nu te maken. Door de jaren heen is onze vereniging uiteraard merkelijk geëvolueerd. Het gaat er vandaag wat informeler aan toe dan in de begindagen (lacht). Maar de kern zal altijd blijven: jonge
mensen die vriendschapsbanden smeden en zich van daaruit engageren om lokale goede doelen te steunen. Binnenkort voegen we alvast de daad bij het woord. Op 12 november
2022 willen we weer alle records breken met ons event Champagne for Charity.”