Truineer Nieuws melden?

Monumentenrun, een terugblik

Meer dan 2350 sportievelingen zakten zaterdag 17 september af naar Sint-Truiden voor de zevende editie van de Monumentenrun, de belevingsvolle urban run langs de mooiste plaatsen van de stad. Sint-Truiden blikt tevreden terug op een geslaagde zevende editie. De belevingsrun is inmiddels uitgegroeid tot een vaste waarde in Sint-Truiden. De combinatie van sport en beleving in een prachtig decor van een historische binnenstad wordt duidelijk gesmaakt door inwoners uit de hele regio.

“Ook dit jaar hebben de parcoursbouwers van de Monumentenrun weer heel wat prachtige locaties verwerkt. De Fruitvallei zorgde voor een groene toets die over een lengte van 1,5km uitgelicht werd  met verschillende lichtanimaties. Het was een bijzondere ervaring om bij avond hier te passeren, vertelt schepen van Sport Stijn Vanoirbeek. “Ook de installatie van Tom Herck was een groot succes. Deelnemers hielden hier halt om selfies te nemen.”

“De beleving in onze stad was fantastisch. Jaar na jaar zeggen de deelnemers waauw, wat een prachtige stad en super organisatie! De Monumentenrun zet onze stad op een sportieve manier in de kijker. Deelnemers, supporters, mensen van de hele regio kwamen vanavond de ambiance opsnuiven. Samen met muzikanten en vuurspuwers brachten ze een warme sfeer in onze gezellige stad, voegt schepen van Evenementen en Citymarketing Hilde Vautmans hieraan toe.

“De Monumentenrun geeft mensen de kans om onze erfgoed op een bijzondere en sportieve manier te beleven. We horen dat vanavond ook in de reacties. Zelfs mensen die hier al vele jaren wonen zeggen dat ze nu pas voor het eerst enkele van deze locaties bezocht hebben en verbaasd zijn van de imposante indruk die het bij hen nalaat”, besluit schepen van Monumentenbeheer Jelle Engelbosch toe.

We wensen alle deelnemers te feliciteren en alle supporters en bezoekers te bedanken! Evenals iedereen die meewerkte aan de organisatie van de Monumentenrun 2022, dankjewel.