Truineer Nieuws melden?

Luc Withofs komt in gemeenteraad als onafhankelijke

Vanaf eind deze maand zetelt Luc Withofs als onafhankelijke in de gemeenteraad van Sint-Truiden. Dat hebben de horecaondernemer en het lokale partijbestuur van Open Vld na gezamenlijk overleg beslist

Eind deze maand legt Luc Withofs de eed af als gemeenteraadslid van Sint-Truiden. Hij volgt er Laurien Bamps op, die haar politieke activiteiten beëindigde. Hij zal dit mandaat onafhankelijk opnemen. Deze beslissing kwam tot stand in onderling overleg tussen de horecaondernemer en het lokaal partijbestuur van Open Vld.

“Samen met de Open Vld-ploeg heb ik me vier jaar geleden politiek geëngageerd voor onze stad. Als ondernemer was dat voor mij een logische en bewuste keuze. Ik heb me hier volop voor gesmeten, zoals de Truienaren dat van mij gewend zijn. Ik heb hierbij ook geleerd dat politiek in een gemeente zoals Sint-Truiden rond mensen draait en niet rond partijen. Dat is meteen de reden waarom ik vandaag onafhankelijk van de partij verder ga”, verduidelijkt Luc Withofs. “Als ondernemer heb ik altijd een sterke, duidelijke visie gehad en me er 200% voor ingezet om die te realiseren. Dat zal ik nu opnieuw doen. Daarom ga ik vandaag op eigen krachten verder als gemeenteraadslid. Hierin zal ik mijn verantwoordelijkheid opnemen en keihard blijven verder werken voor onze stad. Constructief ideeën aanbrengen in de materies waar ik me al meer dan 35 jaar voor inzet: dat is mijn doel.”

In de beste omstandigheden
Voor de werking van de gemeenteraad verandert er niets. Luc Withofs neemt zijn activiteiten als raadslid op zelfstandige basis op. In die hoedanigheid zal hij ook deelnemen aan de volgende raadscommissies en de plenaire vergadering op maandag 26 september. Hierbij zullen de horecaondernemer en de Open Vld-raadsleden ook zoveel mogelijk en in de beste omstandigheden constructief blijven samenwerken. De focus ligt daarbij op de huidige legislatuur en de dingen die nu gerealiseerd kunnen worden. Wat de verkiezingen van 2024 – met de afgeschafte opkomstplicht en eventuele verschuivingen – brengen, is nu niet aan de orde.

“Open Vld Sint-Truiden is een sterke ploeg van gedreven en ondernemende mensen. Wij zetten ons elke dag, zowel voor als achter de schermen, in om onze stad te laten groeien. Die doelstelling delen we met Luc”, besluit Pascy Monette van Open Vld Sint-Truiden. “We zijn ervan overtuigd dat onze paden nog vaak zullen kruisen. Tussen die raakpunten door, zullen we de handen in elkaar slaan om Sint-Truiden verder op de kaart te zetten.”