Truineer Nieuws melden?

Lago groeide in 16 maanden uit tot succesverhaal

Lago Sint-Truiden Bloesembad is in geen tijd een populaire ontspanningsplek geworden voor ons Truineers en mensen uit de wijde omgeving. Centrummanager Bert Thijs evalueert even wat voorbij is en op wat er vanaf nu en in de toekomst allemaal te doen is (zal zijn).

Al 16 maanden eindeloze waterpret in LAGO Sint-Truiden  Bloesembad  

… en nog veel meer maanden te gaan! Sinds de lente in 2021 zijn Truienaars welkom in het  Bloesembad, het sport- en zwemcentrum waar je naar hartenlust geniet van een spetterende  gezinsuitstap in het zwemparadijs, een verfrissende duik in het sportbad, een leuke aquasportles of  een pittige work-out in de fitness. Na de vlotte kick-off in mei 2021 staat het Bloesembad op de  kaart als populaire familiebestemming, helemaal klaar met nieuwe initiatieven voor de toekomst!    

Het lijkt al lang geleden, maar wie het zich nog goed herinnert, weet dat LAGO Sint-Truiden Bloesembad de deuren  opende middenin een coronagolf. Ondanks de woelige periode kende het centrum een gesmeerde opstart. Het  voormalige zwembad was op energetisch (hoge energiekosten) en technisch vlak niet meer opportuun om het open te  houden.  

De laatste jaren zakten de bezoekerscijfers van het stedelijk zwembad Sint-Truiden, maar dankzij de club- en  schoolwerking kwamen er toch nog een kleine 150.000 bezoekers langs. Het nieuwe zwemparadijs scoort op 1 jaar tijd  al 100.000 bezoekers extra en dat ondanks de coronabeperkingen.  

Een nieuwe ontmoetingsplaats voor groot en klein

Het Bloesembad heeft zich sinds de opening volledig ontpopt tot nieuwe ontmoetingsplaats voor sport- en  ontspanning, goed voor 233.183 bezoekers (van 1/7/2021 tot en met 30/6/2022)… en dat in een jaar met een winterse  coronagolf! Bovendien werkt LAGO Sint-Truiden sinds een jaar samen met UiTPAS, dé voordeelkaart voor verrassende  vrije tijd buitenshuis. Zo geven we iedereen de kans om te komen genieten van ons aanbod. 

Dankzij de gezellige sfeer en het ruime aanbod heeft het centrum al heel wat tevreden klanten zien passeren. De grote  troef tijdens deze zomer? Het fijn buitenaanbod met afkoelende baden, ligweide met attracties en zwemvijver. Ook de  virtual slide en het VR-snorkelen valt bij jonge wateravonturiers in de smaak. De fitnessleden leven zich dan weer  helemaal uit tijdens één van de groepslessen.

 

 

Fijne samenwerking met de Stad

 

Die vlotte opstart kwam er mede dankzij de fijne samenwerking tussen LAGO en het stadsbestuur en de sportdienst van  Sint-Truiden. De stad en LAGO blijven de handen in elkaar slaan om samen nieuwe initiatieven te realiseren. Denk aan  een interne sportdag, maar ook het succesvolle boksgala dit jaar, het senior sportprogramma in de fitness en op 17  september de start van de Monumentenrun voor het LAGO gebouw. Iets om naar uit te kijken! 

Veerle Heeren, Burgemeester 

“Voor de stad Sint-Truiden is de realisatie van Haspengouw Sportpark met het LAGO Bloesembad een strategisch project  van de beleidsploeg CD&V, Open VLD en NVA,. Met deze realisatie willen we onze stad als familie- en sportstad verder  op de kaart zetten. Onze kinderen en jongeren uit de Haspengouwse regio verdienen alle ruimte en aandacht in ons  Haspengouw Sportpark.” 

Stijn Vanoirbeek, Schepen van Sport 

“De nieuwe sportsite is een schot in de roos en beantwoordt aan elk van onze vereisten voor  een nieuwe sportsite: het is een duurzaam, energiezuinig en multifunctioneel gebouw waar  inwoners en bezoekers terechtkunnen voor een dagelijkse dosis sport, een namiddag  

familieplezier of een avondje heerlijke ontspanning. Met de wellness en het zoutbad komen  we zelfs tegemoet aan de noden van de uitgebreide Truiense zorgsector. Een geslaagde  

samenwerking die een meerwaarde is voor de hele regio! ”

Wai Wai: inschrijven kan nog tot 7 september

Bezoekers kennen het zwemparadijs als activiteit in het weekend of tijdens schoolvakanties, maar met de ruime  openingsuren is het ook de moeite om rustig te komen zwemmen  op een (vroege) weekavond. De ideale ontspanning na een drukke  school- of werkdag, als je het ons vraagt. Leren zwemmen als kind  of volwassene? Ook WaiWai, de nieuwe zwemacademie, start in  september terug op. Inschrijven kan nog tot 7 september via de webshop. 

LAGO goes green 

Wist je dat LAGO maximaal inzet op duurzaamheid? Onder het motto “LAGO goes green” zetten we in op energie- en  milieuvriendelijke keuzes rond biodiversiteit, afval, papier/karton, medewerkers, mobiliteit, leveranciers en gebouw &  energie. We zitten niet stil en zijn proactief op zoek naar milieuvriendelijke toepassingen en oplossingen. Zo ligt het dak  van het centrum bijvoorbeeld vol met zonnepanelen, wat goed is voor 53 ton minder CO2-uitstoot per jaar. Nog een  voorbeeldje? De recreatieve baden worden ’s nachts leeggelaten en het water wordt opgevangen in een buffer om  verdamping en warmteverlies te voorkomen. Sportbaden en buitenbaden worden elke avond afgedekt om dezelfde  reden. LAGO Sint-Truiden draagt zelfs zijn steentje bij op vlak van biodiversiteit. Zo werden er recent 3 insectenhotels op het groendak geplaatst. Daardoor kunnen we minstens 15 bedreigde insectensoorten helpen. Wil je meer weten  over ons duurzaamheidsverhaal? Ontdek het via de website!

Nieuwe acties voor de toekomst  

Het Bloesembad is meer dan enkel een subtropisch zwemparadijs, dat is zeker. In de toekomst worden er tal van toffe  activiteiten en evenementen georganiseerd. Op 17 en 18 september maak je kennis met de LAGO CLUB fitness tijdens  de opendeurdagen, er worden groepslesevenementen georganiseerd, maar ook een nieuwjaarsduik staan nog op het  programma. Ook de Momumentenrun op 17 september is iets om naar uit te kijken. Die start namelijk voor het LAGO  gebouw. Loop langs en doorheen sfeervolle locaties en de belangrijkste monumenten van Sint-Truiden! In   vakantieperiodes voorzien we extra animatie en (rand)activiteiten en maak je kennis met de mascotte Ollie de Octopus.  

Bert Thijs, centrummanager LAGO Sint-Truiden Bloesembad  

“Een nieuw zwemparadijs opstarten tijdens corona was niet  makkelijk, maar dankzij de inzet van het personeel en de goede   relatie met de stad Sint-Truiden hebben we toch al heel mooie  resultaten behaald. We zijn helemaal klaar om de Truienaars nóg  meer waterpret en plezier te bieden en kijken ernaar uit om nog  meer te groeien in de toekomst.” 

Voor meer informatie over LAGO Sint-Truiden Bloesembad en   reservaties voor het subtropisch zwemparadijs: www.lagosint-truiden.be