Truineer Nieuws melden?

Kies jouw STVV-speler van de eeuw

STVV bestaat volgend  jaar maar liefst 100 jaar. In aanloop naar dat eeuwfeest verkiest de Truiense trots haar Spelers van  de Eeuw. Fans kunnen hun favoriete speler per decennium verkiezen, de club vereeuwigt de  publiekslievelingen vervolgens in thuishaven Stayen. 

De Kanaries kijken reikhalzend uit naar het jubileumseizoen. In en rond de club bruist het van de  ideeën om dit feestjaar luister bij te zetten. “Zo bracht onze trouwe supporter Kris Vanmunster  onlangs alle spelers in kaart die ooit onze kleuren verdedigden”, vertelt Bert Stas (brand manager  STVV).  

“Uit deze lijst selecteerden we per decennium een tiental iconische spelers. Onze supporters  kunnen tot 12 oktober 2022 online stemmen op hun favoriete speler uit deze lijstjes … of een  andere naam naar voren schuiven. De stemming start vanaf het jaar 1960, omdat onze huidige  

supporters allicht geen actieve herinneringen hebben aan de periode daarvoor. Iedereen die stemt  maakt bovendien kans op een uniek STVV-shirt, gesigneerd door onze oud-spelers.” 

“Verleden leeft verder in de toekomst in het stadion”  

Voor STVV is de verkiezing van groot belang. De club zal haar populairste iconen naderhand namelijk vereeuwigen in het stadion. Enerzijds de sterren van voor 1960, anderzijds de publiekslievelingen  die als laureaat uit de online stemming naar voren komen. “Stayen is de thuis van onze supporters.  En dus willen we dat ons stadion voetbal ademt. Daarom zullen we ervoor zorgen dat de meest  markante spelers uit onze geschiedenis extra zichtbaar worden”, vertelt Bert Stas.  

“Dat doen we in eerste instantie door de vijf ingangen van onze familietribune te decoreren met  muurschilderingen van STVV-legendes. Op die manier creëren we niet alleen een nostalgisch gevoel  bij onze volwassen fans, ook de jongste Kanaries geraken vertrouwd met onze rijke voetbalcultuur.  Zo leeft ons verleden verder in de toekomst.” 

𝗦𝗧𝗘𝗠 𝗛𝗜𝗘𝗥 ▶️ bit.ly/3DVuNIW