Truineer Nieuws melden?

De Oppenheimers zijn terug

De Oppenheimers halen alpenhoorn terug boven voor Oktoberfeest. Na 2 jaar coronastilte is het terug tijd om een volwaardig Oktoberfeest te organiseren. Traditiegetrouw houdt blaaskapel De Oppenheimers hun Oktoberfeest op de eerste zondag van oktober. Hou zondag 2 oktober dus vrij in je agenda.

Speciaal voor deze gelegenheid werd de alpenhoorn van onder het stof gehaald. Dit aartsmoeilijk te bespelen instrument stond al enkele jaren in de kast, maar nu werd Filip Vandezande, een straffe muzikant van een bevriende muziekmaatschappij, bereid gevonden om een solostuk te brengen op het Oppenheimers Oktoberfeest.

“Het is helemaal iets anders dan wat ik gewoon ben om te spelen” zegt Filip. “Normaal speel ik cornet in BrassBand Zuid-Limburg (die ten andere hun eerste eigen concert geeft op zaterdag 8 oktober), een heel ander mondstuk en manier van spelen. Maar ik ga met plezier de uitdaging aan om iets te spelen op dit mooie en typische Alpeninstrument” besluit hij.

Op zondag 2 oktober veranderen de Oppenheimers het Parochiaal Centrum van Velm in een gezellige ‘oktoberfest biergarten’. Voor de muziek hebben ze een rasechte Limburgse Blaaskapel uitgenodigd. De Jekerländers uit Kanne zullen op hun Oktoberfeest de aftrap geven en zo instant de Tirolersfeer brengen. Uiteraard brengen De Oppenheimers zelf op hun ongeëvenaarde manier de mooiste deuntjes. Afsluiten doen ze op een spetterende manier met De Belgische Tirolers. Deze topgroep uit eigen land staat garant voor ambiance en plezier. Gesteund op het duo Johann en Marc (de Lustige floessers) brengt deze Tirolerband een ruim repertoire aan plezante dansmuziek.

Natuurlijk zal je hun befaamde halve liters kunnen nuttigen in de al even bekende Oppenheimer 1/2 liter pot. Waar bier vloeit moet er ook iets te eten zijn, de keuken zorgt voor lekkere en authentieke Bratwurst, Bokes met spek of een lekker stukje Appeltaart. Zoals steeds is de ingang gratis, en deuren openen om 12u00

Niets houdt jullie tegen om, als het kan in gepaste klederdracht, een bezoekje te brengen aan het 19de Oppenheimer Oktoberfeest. En we kijken speciaal uit naar het gastoptreden van Filip op Alpenhoorn.