Truineer Nieuws melden?

Cyclocrossweekend KZLWC-Davo

Op 8 & 9 oktober organiseert wielerclub KZLWC-Davo haar jaarlijks cyclocrossweekend. Op het parcours in Bernissem (Terbiest 273) worden wedstrijden gereden door vergunninghouders en recreanten. Daarnaast organiseert de Truiense club ook het Provinciaal Kampioenschap voor Junioren.

ZATERDAG 8 oktober= Vergunninghouders, Provinciaal Kampioenschap & Gentlemen

 

Zaterdag 8 oktober rijden de vergunninghouders.  Vanaf 9u30 strijden Miniemen, Aspiranten en Nieuwelingen voor de overwinning op een uitdagend Haspengouws parcours. De wedstrijden voor de Nieuwelingen tellen vanaf dit jaar ook mee voor de Cycling Vlaanderen CX Challenge. Dit is het belangrijkste regelmatigheidscriterium voor jeugdige veldrijders in Vlaanderen. KZLWC-Davo is dan ook bijzonder fier om hier vanaf dit seizoen deel vanuit te maken. 

En er is nog meer: KZLWC-Davo organiseert op die zaterdag ook het Provinciaal Kampioenschap Junioren. Vanaf 15u15 komen we te weten welke Limburger de rood-witte kampioenentrui mag dragen! 

En aflsluiten doen we op zaterdag met een Gentlemenrace. Iedereen – vergunning is niet nodig – ouder dan 18 jaar kan deelnemen. En dat kan zelfs met MTB! Misschien een idee als teambuilding voor uw stadsbestuur. Maar natuurlijk kan u tijdens en na de wedstrijden altijd bij ons terecht voor een frisse pint of een lekker hamburger. Want dat is ook cross… 

ZONDAG 9 oktober: Recreanten jeugd

 

KZLWC-Davo zet op zondag het parcours volledig open voor recreanten. Vanaf 6 jaar mag iedereen tot 18 jaar het eens komen proberen op een écht crossparcours. En dat kan zelfs met een stevige stadsfiets of MTB.  De allerjongsten starten om 10u30 en de laatste wedstrijd begint om 14u15. Onze club wil hiermee veldrijden voor alle jeugd toegankelijk maken en wie weet rijdt de nieuwe van Aert, Van der Poel of Cant hier zijn of haar eerste rondjes.