Truineer Nieuws melden?

Bouw huisdierenpaviljoen Sint-Trudo Ziekenhuis is gestart

Met enige vertraging is de bouw van het huisdierenpaviljoen van het Sint-Trudo Ziekenhuis gestart. Als patiënt of bezoeker zal je hier weinig tot geen hinder van ondervinden. Behalve dat je samen met ons reikhalzend mag uitkijken naar de oplevering van het huisdierenpaviljoen.

Projectverantwoordelijke en een van de bezielers van het project, Nele Kerkhofs licht toe: “Als psychologe sta ik vaak in contact met oncologische patiënten die een zware tijd doormaken. Met het onco- en palliatief team in Sint-Trudo staan wij hen zo goed mogelijk bij. Een suggestie die we van verschillende patiënten kregen, is de grote wens om hun huisdier te kunnen zien tijdens hun verblijf in het ziekenhuis, omdat ze daar grote troost uit kunnen halen. Anderzijds zijn mensen ook bezorgd over hun huisdier dat hen mist. Ook het afscheid nemen van hun trouwe viervoeter in eindelevensfase kan een heel groot verschil betekenen voor mensen. We hebben dit een paar keer kunnen opzetten voor patiënten in een buitenomgeving, maar dat is natuurlijk niet in elk seizoen praktisch te regelen.”

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon

De mosterd werd gehaald in UZ Brussel, waar huisdieren nu al op bezoek kunnen komen in Villa Samson. “Het paviljoen dat we gaan bouwen bestaat uit een aparte, ingerichte en verwarmde ruimte, zeg maar een “outdoor living” in de binnentuin van het ziekenhuis. De absolute voorwaarde was om een veilige omgeving te creëren die voldoet aan alle nodige hygiëne- en onderhoudsvoorschriften. Door deze ontmoetingsruimte in een buitenpaviljoen in te richten kan dat én kunnen we er een gezellige, warme ruimte van maken. Er is ook rekening mee gehouden dat we bedlegerige patiënten vlot tot daar kunnen brengen.”, vult Nele Kerkhofs aan.

 

Bron: Sint-Trudoziekenhuis

Kan een afbeelding zijn van 8 mensen en binnen