Truineer Nieuws melden?

Bezoek aan het waterproductiecentrum van Velm

De Watergroep zet op Open Bedrijvendag, zondag 2 oktober, de deuren van het waterproductiecentrum Velm open voor het grote publiek. Je krijgt er een unieke blik achter de  schermen en ontdekt er welke weg het drinkwater aflegt, van bron tot kraan. Natuurlijk kan een fris  glaasje vers getapt drinkwater niet ontbreken. 

In Velm bevindt zich de oudste waterwinning van Limburg. Het waterproductiecentrum beschikt al  meer dan een eeuw over twee natuurlijke bronnen: die van Halingen en Waalhoven. Het drinkwater  voor de regio Sint-Truiden borrelt spontaan omhoog uit deze bronnen en wordt aangevuld met water  uit grondwaterputten. In dit waterproductiecentrum ontharden we het water gedeeltelijk. Dankzij  deze waterontharding leveren we zacht water aan 15.000 gezinnen in grote delen van Sint-Truiden. 

Open Bedrijvendag 

In het waterproductiecentrum krijg je deskundige uitleg over alle stappen van het productieproces,  kom je meer te weten over de historiek en de activiteiten van De Watergroep en ontdek je de vele  ecologische en economische voordelen van kraanwater. Lokaal en duurzaam geproduceerd.  Bovendien wordt er speciaal voor Open Bedrijvendag een elektrische bus ingelegd om het  waterreservoir van Velm te bezoeken. Gelegen op het hoogste punt van Sint-Truiden, prachtige  vergezichten gegarandeerd. Daarnaast kan je met virtual reality binnenin de installatie kijken. Er zijn  leuke wateranimaties en je kan genieten van een verst getapt glaasje kraanwater aan onze waterbar. 

Waterproductiecentrum Velm 

Open Bedrijvendag 

Zondag 2 oktober 2022 

van 10.00 tot 17.00 u. 

Adres: Pomphuisstraat, Velm