Truineer Nieuws melden?

300 nieuwe jobs bij Punch Power Train

Goed nieuws voor onze regio. Versnellingsbakkenproducent Punch Powertrain in Sint-Truiden zal de komende 3 jaar 300 extra mensen aanwerven. Het bedrijf start nieuwe samenwerkingen waardoor de productie in Sint-Truiden zal toenemen. Dat werd gisteren gezegd tijdens de viering van het 50-jarige bestaan van het bedrijf.

Historische Fiat-fabriek in Mirafiori

Punch Powertrain kondigde eerder deze week al aan samen met autofabrikant Stellantis een nieuwe productie-eenheid voor versnellingsbakken voor hybride wagens op te zetten. Dat gebeurt in de historische Fiat-fabriek in Mirafiori bij Turijn. Die productie zou in de tweede helft van 2024 moeten starten. Vanuit Sint-Truiden zullen dan meer onderdelen moeten geleverd worden aan de Italiaanse site. Daardoor zal de productie in Limburg toenemen.

Op dit moment werken er 670 mensen bij Punch Powertrain in Sint-Truiden. Daarnaast staan er momenteel ook nog 70 vacatures open.