Truineer Nieuws melden?

Werken turborotonde zitten er bijna op

Vanaf maandagavond 29 augustus kan het verkeer van Tienen richting Luik de nieuwe bypass gebruiken. Ook de bestaande afslag richting Luik gaat opnieuw volledig open. Hiermee zitten de werken aan de nieuwe turborotonde er bijna op

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt sinds eind april 2022 de rotonde aan het voetbalstadion Stayen in Sint-Truiden. De werken verlopen vlot. Sinds het bouwverlof rijdt verkeer al over een grotendeels afgewerkte turborotonde. Begin augustus startte de aannemer met de aanleg van de nieuwe bypass voor doorgaand verkeer richting Luik. Vanaf maandagavond 29 augustus kan verkeer van Tienen richting Luik die bypass gebruiken. Ook de bestaande afslag richting Luik gaat opnieuw volledig open. Hiermee zitten de werken aan de nieuwe turborotonde er bijna op. Midden september gaan de nutsmaatschappijen nog aan de slag ter hoogte van de Aldi, waar nadien nog een ventweg voor lokaal verkeer en het fietspad zal worden aangelegd.

Fietsers staan centraal

In april 2022 is AWV effectief gestart met het vernieuwen en omvormen van de rotonde tot een turborotonde met veilige fietspaden en oversteekplaatsen. Dit moet zowel de verkeersdoorstroming op de as Tienen-Hasselt verbeteren als de fietsveiligheid vergroten. De ingreep past in een groter plaatje om de Haspengouwse hoofdstad beter te bereiken, vooral met de fiets.

Bypass en afslag richting Luik open voor verkeer

De nieuwe turborotonde aan het voetbalstadion Stayen is grotendeels klaar. Vanaf maandagavond 29 augustus kan doorgaand verkeer vanuit Tienen richting Luik gebruikmaken van de bypass. Ook de Haspengouwlaan richting Luik is dan volledig klaar. De bouw van de turborotonde nadert hiermee zijn einde. Enkel de ventweg voor de ontsluiting van het lokaal verkeer en de aanleg van de fietspaden aan de kant van de Aldi staan nog op de planning.

Nutswerken midden september gepland

Vermoedelijk midden september gaan de nutsmaatschappijen ter hoogte van de Aldi aan de slag. Als deze werken zijn afgerond, vermoedelijk tegen het einde van dit jaar, kan Wegen en Verkeer in het voorjaar 2023 starten met de aanleg van de ventweg en de fietspaden aan de zuidkant van de nieuwe turborotonde.

Opgelet: De werken zijn erg weersgevoelig. Bij slecht weer of door andere werfomstandigheden kan de planning nog wijzigen.

Nog vragen?

Alle informatie over de werken kan je terugvinden op www.wegenenverkeer.be/sint-truiden.

Nog vragen? Contacteer de omgevingsmanager via bereikbaar.limburg@wegenenverkeer.be