Truineer Nieuws melden?

STVV: 80% korting voor Truienaars met laag inkomen

Truienaars met een laag inkomen krijgen de kans om aan 80% korting een thuiswedstrijd van STVV bij te wonen en  nieuwe inwoners worden uitgenodigd om kennis te maken met de Kanaries.

© STVV

STVV is in Sint-Truiden al sinds oudsher gekend als een sportclub met een diepgaand maatschappelijke engagement. “De Kanaries hebben een aparte werking die zich toespitst op maatschappelijke projecten. Haar meest in het oog springende realisaties zijn de organisatie van de Homeless Cup, een sociaal-sportieve voetbalcompetitie voor mensen die kampen met dak- of thuisloosheid (intussen uitgegroeid tot Younited Belgium) én een inclusief project in samenwerking met het Sociaal Huis“, vertelt Commercieel Directeur van STVV Stan Niesen.

Het Sociaal Huis biedt haar cliënten al vele jaren de mogelijkheid om een avondje te beleven op Stayen. Per thuiswedstrijd schenkt STVV 20 tickets. De verdeling en promotie van de tickets zal ook nu verder lopen via de sociale dienst van ons OCMW.  Elk jaar zien we dat de tickets zeer gewaardeerd worden.

Maatschappelijke impact verder vergroten

In het kader van de partnerovereenkomst met het lokaal bestuur Sint-Truiden, onderneemt de voetbalclub twee bijkomende maatschappelijke acties.

Enerzijds krijgen mensen met een laag inkomen de kans om thuiswedstrijden bij te wonen aan een kansentarief. Via de UiTPAS genieten ze van 80% korting op de ticketprijs.

Op die manier maken we sportbeleving op het hoogste niveau toegankelijk voor iedereen in onze stad. Het UiTPAS kansentarief betekent dat de kost van een ticket voor 40% door de stad, via het fonds in de partnerovereenkomst ter beschikking wordt gesteld, en 40% door STVV wordt betaald. De deelnemer zelf betaalt de overige 20%. Verder zal iedereen die naar een thuiswedstrijd gaat, punten kunnen verdienen met de UiTPAS. Die punten kunnen de deelnemers sparen en ruilen voor andere activiteiten of gadgets.

Anderzijds schenkt STVV een eenmalig gratis ticket aan elke nieuwe inwoner. Op die manier krijgen kersverse Truienaars een warm welkom in onze voetbalstad. Een bezoek aan Stayen zorgt ervoor dat mensen zich identificeren met Sint-Truiden en geeft hen de kans om sociale contacten te leggen in hun nieuwe woonomgeving. Ook voor jongeren die zich willen integreren in onze stad biedt dit kansen.

Als volksclub inwoners verbinden

STVV-voorzitter David Meekers is tevreden met deze samenwerking: “Sint-Truiden is een volksclub. En dat zullen we altijd blijven. Onze supporters vormen een afspiegeling van de maatschappij. Die diversiteit is een enorme kracht. Voetbal verbindt mensen en versterkt zo de identiteit van de Truienaars.”

STVV als maatschappelijke hefboom

We blijven structureel in dialoog om te kijken hoe we ons partnerschip verder kunnen verdiepen. Zo willen we de skybox van de stad op Stayen bij gelegenheid thematisch ter beschikking stellen van bijvoorbeeld startende Truiense bedrijven of mensen die een sociaal project realiseren in Sint-Truiden. Dit is een mooi voorbeeld van de structurele samenwerking tussen het lokaal bestuur Sint-Truiden en STVV. Samen kunnen we een maatschappelijke motor zijn voor de regio”, vertelt burgemeester Veerle Heeren.