Truineer Nieuws melden?

Sport, plezier en spektakel op 25ste Sport- & Ballonhappening

Op maandag 15 augustus palmt de jaarlijkse Sport- & Ballonhappening opnieuw de Grote Markt in.

Het toegankelijke sportevenement is ondertussen aan zijn 25ste editie toe. In de namiddag kunnen kinderen op de Grote Markt kennismaken met een rijke waaier aan sporten. ’s Avonds gaan een 15-tal luchtballonnen vanop het marktplein de hoogte in. Alle beschikbare plaatsen in de mandjes werden in recordtempo ingevuld.

Kinderen en jongeren kunnen op maandag 15 augustus weer sportshoppen op de Truiense Grote Markt. Tientallen lokale clubs stellen daar hun werking voor. Van schermen en dansen over basketbal en capoeira tot volleybal en handbal: het ruime sportief aanbod van Sint-Truiden biedt voor elk wat wils.

Via kennismakingslessen en initiaties kunnen de jeugdige bezoekers het gevarieerde aanbod ook zelf een keertje uitproberen. De randanimatie en tal van attracties, zoals springkastelen, gocarts en een klimvulkaan, maken er een geslaagde en afwisselende maandagnamiddag van voor het hele gezin.

‘Sport is naast heel gezond, ook gewoon superplezant. Dat bewijzen we vandaag opnieuw op onze gratis Sporthappening’,  vertelt schepen van Sport Stijn Vanoirbeek. ‘Sint-Truiden zet heel sterk in op een diverse sportbeleving, zodat echt iedereen zijn gading kan vinden in ons aanbod. Sporten is noodzakelijk voor een gezonde geest en gezond lichaam, hoe vroeger je ermee begint hoe beter. De Sport- en Ballonhappening is het ideale moment voor sportclubs en sporters om elkaar te vinden, en misschien wel een nieuwe hobby op te pikken.’

Onvergetelijke ervaring

Zoals ieder jaar is er opnieuw een wedstrijdactie aan het evenement verbonden. De inzet: een unieke luchtballontocht boven de hoofdstad van Haspengouw. De gelukkige winnaar kan enkele uren later al meteen opstijgen vanop het tweede grootste marktplein van het land.

Ook dit jaar sluit de spectaculaire Ballonhappening de geslaagde sportdag af. Omstreeks 19u gaan een 15-tal heteluchtballonnen, ‘special shapes’ en ‘hot-airs’ naar omhoog om het Truiense luchtruim te kleuren. Vluchtleider René Mathei zal opnieuw alles in goede en veilige banen leiden.

‘Voor de collectieve opstijging zakken jaarlijks duizenden bezoekers af naar Sint-Truiden’, aldus schepen van Evenementen Hilde Vautmans. ‘Elke ballon heeft een aparte en unieke vorm, wat een magnifiek luchtspektakel oplevert. De passagiers genieten op hun beurt van een prachtig panorama over onze bruisende stad en haar vele dorpslandschappen. Dat is een bijzondere ervaring, die je nooit zal vergeten.’