Truineer Nieuws melden?

Personeel Fedasil legde tijdelijk het werk neer

In de hoofdzetel van Fedasil en in 36 opvangcentra, ook in Sint-Truiden (zie foto Fedasil) heeft het personeel vandaag tijdelijk het werk neergelegd omwille van de huidige gang van zaken en de daarmee gepaard gaande humanitaire crisis, een land als België onwaardig.

© Fedasil

Lees meer via:

https://www.hln.be/brussel/na-woelige-ochtend-aan-klein-kasteeltje-personeel-fedasil-legt-het-werk-neer~a2b6df1b/

Het volgende lazen we op de facebookpagina van Fedasil Sint-Truiden

Het is genoeg geweest! Het personeel van Fedasil kan niet langer werken in de huidige omstandigheden. In solidariteit met onze collega’s van het Klein Kasteeltje, het aanmeldcentrum in Brussel, maar ook met de asielzoekers die elke dag op straat blijven, legden de medewerkers van Fedasil deze dinsdag 23 augustus tijdelijk het werk neer. Deze actie werd gelijktijdig in al onze 36 opvangcentra gehouden en op de hoofdzetel van Fedasil.
We kunnen deze humanitaire crisis die zich elke dag voor de poorten van het Klein Kasteeltje afspeelt en nationale en internationale wetgeving schendt, niet langer tolereren. We maken een crisis door die België onwaardig is en al veel te lang duurt.
Het personeel van Fedasil heeft al enorm veel inspanningen gedaan, maar vandaag zijn de limieten echt bereikt. Wij willen oplossingen en perspectieven, nu