Truineer Nieuws melden?

Ontdek de fruitreuzen in magisch Reuzenland

Toerisme Sint-Truiden lanceert een spannende belevingswandeling voor gezinnen. Op een magische plek tussen de boomgaarden kan jong en oud de reuzen beter leren kennen via anekdotes en opdrachten. 

Samen met de fruitoogst verschijnen ook de fruitreuzen van Sint-Truiden. Toerisme Sint-Truiden lanceert een spannende belevingswandeling voor gezinnen. Op een magische plek tussen de boomgaarden kan jong en oud de reuzen beter leren kennen via anekdotes en opdrachten. Na het oplossen van verschillende uitdagingen verschijnen de fruitreuzen in 3D en spreken ze de speurders toe. Rasechte Truienaren zoals Kathleen Smolders, Ivo Dams, Geert Vanspauwen, Sofie Nickmans, Kizzy Borgers, Ronald Ilsbrouckx en Veronique Moïes leenden hun stem voor de betoverende animaties.

 

In de zomer van 2021 werden zeven reuzenstoelen, genoemd naar de fruitreuzen, geplaatst op toeristisch trekpleisters in Sint-Truiden. Omwille van het grote succes krijgen ze een nieuwe dimensie in ‘Reuzenland’.

“De fruitreuzen behoren tot het erfgoed van Sint-Truiden. Met de belevingswandeling Reuzenland brengen we de reuzen op een speelse manier onder de aandacht bij jonge generaties. Zo zorgen we ervoor dat ze ‘verder leven’ in de fantasie van kinderen”, vertelt schepen van Toerisme Nina Kvikvinia.

Onzichtbare reuzen

Fruitreuzen Elsanta, Jonagold, Conférence, maar ook Kernielse en Kraker en hun kinderen Kapucientje en Bigareau verwelkomen jong en oud in Reuzenland, een plek waar de reuzen tussen de boomgaarden leven. Door een zware storm zijn ze hun stoelen kwijtgeraakt én zijn ze onzichtbaar geworden. Wie erin slaagt de opdrachten op te lossen, kan de fruitreuzen terug zien.

Met Reuzenland willen we het toeristische aanbod voor gezinnen uitbreiden. Naast de Fruitvalleiwandeling en bijhorende speelvogelqueeste, zal deze belevingswandeling omwille van haar magie heel wat gezinnen aantrekken. Aan de hand van een wandelkaart die je gratis kan downloaden via de website www.visitsinttruiden.be kan je meteen op wandel- en zoektocht”, vertelt een enthousiaste schepen van Toerisme Nina Kvikvinia.

Speurneuzen

Op elke reuzenstoel is een QR-code verstopt. Zodra de QR-code gevonden is, kan deze gescand worden met de smartphone. Er verschijnt dan een filmpje van een fruitreus (in 3D) die op of langs de stoel staat en de kinderen toespreekt. De reus vertelt een leuke anekdote over fruit en sluit af met een tip voor alle speurneuzen om de volgende reus te vinden. Op het einde van de wandelroute wacht de kinderen een verrassing.

Wandelroute

De route is 5,7 km en volledig bewegwijzerd. Het startpunt is Straeten, Bevingen. Voor de kleinsten is er een verkorte route (2,9 km) waarbij ze toch enkele reuzen kunnen tevoorschijn brengen. De wandeling is mogelijk met een sportieve buggy en onderweg vind je een aantal picknickbanken.

Voor meer informatie over Reuzenland kan je terecht bij Team Toerisme via info.toerisme@sint-truiden.be of op 011 70 18 18. De wandelkaart is te koop bij Toerisme of download een gratis exemplaar via de website