Truineer Nieuws melden?

Marcel Turelinckx blijft zijn paarden en de kermis trouw

De liefde van Marcel Turelinckx voor de kermis en zijn paarden blijft. Hij blijft actief als foorreiziger, zij het met andere attracties. En neen, zijn paarden gaan niet naar het slachthuis. Hij blijft ze verder koesteren. “Dat is nooit anders geweest. Mijn paarden en ik zijn één”, aldus Marcel.

De heisa rond de paardenmolens is Marcel Turelinckx al lang gewoon. Ook hij moet natuurlijk de wet volgen, maar dat neemt niet weg dat de foorreiziger uit Ordingen ook de komende jaren niet uit het kermisleven zal weg te slaan zijn. “Ik kan de paarden niet missen, maar ook de kermis niet”, aldus Marcel. “En dus heb ik voor beide levenswerken ook een oplossing bedacht. Wie mij kent weet,  dat ik mijn paarden altijd op en top in de watten heb gelegd. Dat zal na 2022 niet anders zijn. Mensen die suggereren dat ik mijn paarden naar het slachthuis zou doen, zijn ter kwader trouw. Die kennen mij niet. Die praten uit hun nek. Zoiets zou ik nooit over mijn hart krijgen. Neen, ze blijven bij mij. Ik heb weien en stallen genoeg waar ze kunnen genieten van hun pensioen. Ze zullen ook bij mij een natuurlijke dood sterven.

Marcel is ervan overtuigd dat heel veel kinderen zijn paarden zullen missen. Maar hij zal ook de vele kinderen en hun lachende gezichtjes missen, net als het contement van hun ouders.  De kermis is zijn leven. En dus zal Marcel ook in de toekomst niet van de kermis weg te slaan zal zijn. “Ik heb intussen werk gemaakt van andere kermisatracties. De Caramba, een kraam met basketspel, staat nu al op  kermis Sint-Truiden. Daarnaast is er ook nog een nieuwe attractie in de maak: De Katapult (foto onderaan). En intussen koop en verkoop ik ook kermiswagens.  Er is met andere woorden meer dan opvolging voorzien voor mijn paardenmolen. Wat niet wegneemt dat het een enorme aanpassing wordt. De kermis zal voor mij nooit meer zijn als vroeger. Ik had het anders gewild en gepland. Maar het is niet anders.”